Project

ARC19: Heidrick & Struggles, Amsterdam Zuidas – Hollands Nieuwe

Interieur

Heidrick & Struggles is één van de meest prominente en toonaangevende executive search bureaus ter wereld en waren voor hun Amsterdamse kantoor op zoek naar een meer representatieve werkomgeving. Deze vonden ze terug in het NoMa gebouw, gelegen aan de Zuidas. Het kantoor moest dezelfde hoge standard en kwaliteit uitstralen zoals zij als bedrijf aanbieden.

Toelichting Hollandse Nieuwe – De kern van het ontwerp voor Heidrick & Struggles is een exacte vertaling van de dynamiek en het werk-proces van de organisatie. Doordat zij naast executive search ook adviesoplossingen, executive coaching en leiderschapsontwikkelingen aanbieden is het belangrijk om meteen een goede indruk te maken in het entreegebied. Hier werd met heel veel zorg gekeken naar de bestaande elementen en werd nagedacht hoe deze door een slim ontwerp benut zouden kunnen worden. De zeer hoge en lichte ramen met uitzicht op de rest van de Zuidas speelde hierbij een grote rol. De entree dient een warme, uitnodigende en kwalitatieve uitstraling te hebben ter verwelkoming van oude en nieuwe klanten alsook werknemers en partners. Het hoge niveau van ontwerp en detaillering die we hier met zorg hebben gepast vervolgt zich in de rest van het ontwerp.

De bezoeker

Aangezien de  bezoekersfrequentie erg hoog is op het kantoor, is er veel aandacht besteed aan het verwelkomen en ontvangen van de bezoekers. Het entreegebied is gerealiseerd door middel van een grote diversiteit aan vergadermogelijkheden te implementeren, die verschillen in schaal en privacy zodat de klant haar bezoekers op maat kan ontvangen. Ook is de akoestiek van uiterst hoog niveau. Heidrick & Struggles speelt op het hoogste niveau en wenst gesprekken te kunnen voeren met een hoog privacy gehalte. Door zelf de akoestisch elementen te ontwerpen kon Hollandse Nieuwe ervoor zorgen dat hier ook de globale ontwerpvisie werd behouden, namelijk “excellent”.

Een geavanceerde AV- installatie in elke vergaderruimte zorgt ervoor dat het Amsterdamse kantoor altijd in contact staat met haar globale zusterkantoren. Dit  werd uitgebreider toegepast in het trainingscentrum, aanpalend aan het terras. Dit multifunctionele gebied vroeg om een flexibel en multifunctioneel meubel opdat  in dezelfde ruimte zowel seminaries, trainingen en grote vergaderingen kunnen plaatsvinden. Een op maat gemaakte zitbank in combinatie met een bar-/werkplek fungeert als basis. Door het toevoegen van reserve tafels en stoelen kan er zo een verscheidenheid aan opstellingen gecreëerd worden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de klant op een eenvoudige manier de schaal van de bijeenkomst kan aanpassen.

De gebruiker

In ons tweede deelontwerp introduceerde wij een houten ruggengraat als scheidingsmuur. Deze heeft als primaire functie de meer open en ontvangende ruimtes af te scheiden van de meer private en stillere werkplekken. Voor medewerkers ontstaat hier de mogelijkheid om rustig te werken terwijl er aan de andere kant trainingen gegeven worden. In dit centrale element verstopten we een aantal ondersteunende functies zoals de pantry, opslag, belnissen, concentratie werkplekken, enz. Door al deze ondersteunende functies  samen te voegen konden we de werkvloer vrij en open houden.

Door de toepassing van een specifiek kleurenschema zijn bepaalde accenten gelegd die van belang zijn voor de algemene beleving. Aan het entreegebied/vergaderzijde introduceerden we een groen accent in de vorm van hangende planten. Deze planten voegen een lichte en frisse beleving toe aan het geheel waardoor de ervaring van de gebruiker vergroot wordt. In de bel- en concentratienissen aan de zijde van de werkvloer opteerde we een roze-zwarte combinatie toe te passen. Door deze af te wisselen met meer gesloten en geïntegreerde ondersteunende functies werd een vrolijke en prettige omgeving gecreëerd.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam Zuidas
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 565 m2
  • Oplevering november 2018
  • Opdrachtgever Heidrick & Struggles
  • Ontwerpbureau Hollandse Nieuwe, Amsterdam
Reageer op dit artikel