Project

ARC19: Duurzame meubels – Tabled Namibia

Interieur

Nederlandse architect Roel Rutgers verhuisde naar Namibië om de kracht van ontwerp te benutten voor duurzame ontwikkeling. Hij zette een meubelfabriek op die weeskinderen als meubelmaker schoolt, bijdraagt aan het herstellen van het natuurlijke landschap van Namibië, een lokaal weeshuis ondersteunt en de meubels naar Nederland exporteert. Hij vertaalt de essentie van Namibische natuurlijke materialen in zuivere vormen en meubelontwerpen die met precisie worden vervaardigd.

TABLED Namibia is een design meubelbedrijf opgericht door de Nederlandse architect Roel Rutgers en is gevestigd in Namibië. TABLED is een sociale onderneming die de kracht van ontwerp aan wendt om volwassen geworden weeskinderen uit de sloppenwijk in Windhoek een toekomstperspectief te geven door hun ambachten te leren en een carrière te verschaffen. Roels Nederlandse ontwerpscholing maakt het mogelijk om kwaliteitsproducten te vervaardigen in Namibië. Onze meubels worden met de hand gemaakt en dragen bij aan diverse duurzame ontwikkelingsprojecten in Namibië. Ieder meubel wordt met zorg en aandacht vervaardigd en het bedrijf levert aan zowel projectmarkt als particuliere klanten.

Boardroom table - Tabled Namibia

Boardroom table – Tabled Namibia

De ontwerpen worden van natuurlijke of milieuvriendelijke materialen vervaardigd met duurzaamheid in het hart van ieder product. Namibië is een van de dunst bevolkte landen op aarde en heeft een overvloed aan natuurlijke materialen. Ontwerpen zijn gebaseerd op de schoonheid van duurzaam gewonnen hardhout, marmer, graniet en leer. Daarnaast zijn we betrokken bij verantwoorde houtkapprogramma’s die worden ondersteund door de Verenigde Naties en die uitheemse overwoekerende soorten kappen om de lokale biodiversiteit te beschermen en behouden.

Studio Couch – Tabled Namibia

We verschepen onze producten met partners die bewust omgaan met milieu. Doordat Namibië slechts half zo ver weg is als China, nog steeds Nederlands grootste leverancier van meubels, besparen we fors op CO2 uitstoot ten opzichte van veel import meubels. Daarnaast dragen we met natuurbehoud en ontwikkeling in Namibië effectief bij aan een duurzame toekomst.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres www.tabled-design.nl
  • Projecttitel Tabled Namibia
  • Projectarchitect(en) Roel Rutgers
  • Medewerkers Adriaan van Wyk, Tom Rutgers
  • Aannemer Tabled Namibia
  • Programma diverse meubels voor private en projectmarkt, van kantoorinrichting tot bijzettafel en expositie.
  • Voorlopig ontwerp 2018-2019
  • Opdrachtgever Tabled Europe B.V.
  • Ontwerpbureau Tabled Europe B.V.
Reageer op dit artikel