Project

ARC19: Boerejongens Amsterdam – MEESVISSER

Interieur

Om de hoek van station Amsterdam Sloterdijk is een voormalig bedrijfspand getransformeerd tot de nieuwe flagship-store van Amsterdam Genetics. Hier heeft het kenmerkend interieur van de Boerejongens coffeeshop een eigentijds gezicht gekregen. Door een fijn gedetailleerde toepassing van drie hoogwaardige materialen, marmer, messing en eiken hout, licht de winkel, zowel overdag als ’s avonds, op als een gepolijst sieraad in een ruige en ruwe omgeving.

Toelichting door MEESVISSER – Hoge kwaliteit van producten en service komt tot uiting in het interieur van de bestaande shops, die met grote zorg zijn vormgegeven. Grote antieke apothekerskasten, marmeren vloeren en aangename verlichting typeren de kenmerkende en klassieke stijl van de filialen. Boerejongens onderscheidt zich op deze manier van het stigma dat coffeeshops donkere, onaangename en rokerige ruimten zijn. Dit hoogwaardige karakter van de keten en de klassieke uitstraling van hun interieurs, zijn de uitgangspunten voor het ontwerp van deze flagship store.

De transformatie van het voormalig bedrijfspand bestaat uit een nieuwe gevel en de inpassing van de shop en de bijbehorende kantoorruimten. De gevelritmiek van de betonnen kolommen constructie is ingevuld met wit gestucte vlakken. De plint is opengewerkt ter plaatse van de winkel. De grote ramen met eiken houten kozijnen vullen de hoge ruimte met daglicht. De meer gesloten gevel van de kantoren is bekleed met eiken planken. Boven de entree van de winkel is een genereuze luifel geplaatst, waarvan de onderkant is bekleed met geperforeerde messing platen. Deze goud glimmende afwerking is doorgetrokken naar het plafond van de coffeeshop, en verbindt de entreezone met het interieur.

De essentie van het minimalistisch uitgevoerde ontwerp is de compositie van drie hoogwaardige materialen, die, met een zeer verfijnde detaillering, zijn uitgewerkt in drie elementen: Een marmeren balie, de eiken houten wandkast en het geperforeerde messing plafond. De lange marmeren balie scheidt de bezoekers en de verkopers. Een eiken houten kastenwand, reikend tot het plafond, etaleert de producten en biedt een warm contrast met de koele spiegelende marmeren vloer.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Humberweg 2 - 1043 AN Amsterdam
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Boerejongens
  • Projectarchitect(en) Uda Visser en Marijn Mees
  • Medewerkers Jelmer van der Zweep
  • Adviseur constructie de Ingenieursgroep
  • Adviseur installaties BCool Klimaatbeheersing
  • Aannemer Trendzet Bouw, Zaandam
  • Toeleveranciers Frans van Hooijdonk (licht adviseur)
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 68 m2
  • Programma Coffeeshop
  • Oplevering Oktober 2018
  • Opdrachtgever Amsterdam Genetics, Amsterdam
  • Ontwerpbureau MEESVISSER, Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel