Project

ARC19: ASICS EMEA-hoofdkantoor Hoofddorp – Powerhouse Company

Architectuur

Het ontwerp weerspiegelt de ASICS filosofie ‘a Sound Mind in a Sound Body’ en draagt zorg voor het fysieke en mentale welzijn van haar medewerkers. Door een sterke verweving van de merkidentiteit in het ontwerp van het gebouw is het meer dan een werkplek. Het vormt een bestemming waar werknemers, klanten en bezoekers het ASICS-erfgoed vieren en haar toekomst vormgeven. 

Toelichting Powerhouse Company – In lijn met de ASICS filosofie ‘a Sound Mind in a Sound Body’ zijn de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid in acht genomen. Dit heeft geleid tot een gebouw met WELL Gold- en LEED Gold-certificering. In het ontwerp van het gebouw wordt rekening gehouden met de omgeving door energie en water te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast waarborgt het ontwerp het welzijn van werknemers door een gezond binnenklimaat en een comfortabele werkomgeving te creëren. Door de prominente positionering van de trappen in het atrium worden gebruikers van het gebouw geïnspireerd om de trap te nemen in plaats van de liften.

Beeld Sebastian van Damme

Het toekomstbestendige ontwerp kenmerkt zich door een efficiënte en flexibele indeling waarbinnen verschillende werkvormen, gericht op innovatie en samenwerking, worden ondersteund door een breed scala aan werkplekken. De verdiepingshoge ramen zorgen voor veel daglicht en bieden een panoramisch uitzicht over de Stelling van Amsterdam. De volledig glazen gevel creëert in combinatie met de gestroomlijnde overstekken een elegant silhouet. Op elke verdieping zorgen uitsparingen in de gevel voor buitenruimtes waarmee een vloeiend spel tussen binnen en buiten ontstaat.

Beeld Sebastian van Damme

Het hoofdkantoor van ASICS EMEA is onderdeel van een van de meest duurzame kantorenparken van Nederland, Beukenhorst-Zuid. De directe omgeving is voorzien van groene zones, voetpaden en tuinen. Om tot een optimalisatie te komen van de duurzaamheids- en de welzijnscomponenten in het hoofdkantoor, werkte het team samen met technologiebedrijf bGrid om een ​​slim gebouw te ontwerpen met een smart grid-systeem dat temperatuur, CO2 en licht meet.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Taurusavenue 165
  • Plaats Hoofddorp
  • Projecttitel ASICS EMEA-hoofdkantoor
  • Projectarchitect(en) Nanne de Ru, Paul Stavert, Dirk Jan Schaap
  • Medewerkers Michiel Bosch, Maarten Diederix, Koen van den Dungen, Meagan Kerr, Mitchel Veloo, Erwin van Strien, Gert Ververs, Max Nossin, Bjørn Andreassen en Anouk Bras
  • Adviseur constructie IMd Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam
  • Adviseur installaties Deerns, Rijswijk
  • Adviseur bouwfysica DGMR, Den Haag
  • Aannemer Pleijsier Bouw, Genemuiden
  • Interieurarchitect Powerhouse Company, Rotterdam & CBRE, Schiphol-Rijk
  • Landschapsarchitect LAP Landscape & Urban Design, Rottedam
  • Bouwmanagement DVP, Den Haag
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 11.600m2
  • Programma Hoofdkantoor
  • Voorlopig ontwerp 2016
  • Oplevering 2019
  • Bouwsom inclusief installaties (€) Vertrouwelijk
  • Bouwsom exclusief installaties (€) Vertrouwelijk
  • Opdrachtgever ASICS, Hoofddorp
  • Ontwerpbureau Powerhouse Company, Rotterdam
Reageer op dit artikel