Project

ARC19: aartsen fruit & vegetables – PUUR interieurarchitecten

Interieur

Het kantoor van AARTSEN fruit and vegetables, is er een vertaling geworden van de organisatie van de opdrachtgever.
Het werken dat een zakelijk karakter heeft, is ondergebracht in een kantoorpaviljoen en alle informele functies bevinden zich in een authentieke Brabantse boerderij.
De ambitie van de opdrachtgever weerspiegelt zich in de doordachte indeling van het gebouw en de keuze van materialen.

Toelichting door PUUR interieurarchitecten – Het programma moest verdeeld worden over twee gebouwen. De opdeling werd gevonden in het karakter van de functies: Zo heeft het nieuwe kantoorpaviljoen een formeel, internationaal en zakelijk karakter gekregen. Hier draait het om werken.

De historische boerderij krijgt een informele functie en daarmee ook een andere uitstraling. Op een hedendaagse manier brengen we de authenticiteit in de boerderij terug. Zo staan twee gebouwen naast elkaar verbonden door een glazen verbindingsgang. Het ene vult het andere aan.

Patio als visuele verbinding

De patio heeft een ongelooflijke kracht als rustpunt, maar ook als visuele verbinding tussen de verschillende afdelingen en functies. Zo ademt heel het kantoor een gevoel van eenheid uit.

Vierde leven voor de boerderij

Een verhaal dat meer dan honderd jaar geleden begon in Breda. De aankoop van een boerderij met als functie een woning met stal om dan herbestemd te worden naar een volledige woning, later een kantoor en nu een plek om te ontmoeten en samen te zijn. Het familiegevoel waar Aartsen zo naar streeft wordt versterkt in het informele karakter van deze boerderij.

Bijzondere samenwerking

In dit project is samenwerking iets ongelooflijks geweest. De opdrachtgevers Jack Aartsen en Frank Van De Velde stelden steeds de vraag bij het maken van de plannen, hoe het beter zou moeten dan hun bestaande kantoor.

Co-creatie is de juiste term om de samenwerking tussen de architecten, interieurarchitecten en de opdrachtgever te omschrijven. Iedereen is ervan overtuigd dat dit enkel samen kon worden bedacht.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Heilaar-Noordweg 9
  • Plaats 4814 Breda
  • Projecttitel aartsen fruit & vegetables
  • Projectarchitect(en) Jan Geysen, Pascal Grosfeld en Jaap Bekkers
  • Medewerkers Cynthia Geerts, Kristof Van den Heuvel, Freya Wauters, Andries Camps en Ester Deriemaeker
  • Aannemer Winters bouw en ontwikkeling
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1910m²
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 1910m²
  • Programma Kantoor
  • Voorlopig ontwerp Februari 2019
  • Definitief ontwerp November 2019
  • Aanvang bouw Januari 2018
  • Oplevering Juni 2019
  • Opdrachtgever Aartsen, Breda
  • Ontwerpbureau PUUR interieurarchitecten i.s.m. Grosfeld Bekkers Van der Velde architecten

Locatie

Reageer op dit artikel