Project

ARC19: 60°tafel – Team Paul de Vroom + Sputnik

Interieur

Als onderdeel van de opdracht voor het totaalontwerp van het kantoor van Big Green Egg, heeft Team Paul de Vroom + Sputnik een driehoekige tafel ontworpen: de 60°tafel. In het totaalontwerp sluiten de vormgeving van het gebouw, het interieur en de meubels naadloos op elkaar aan.

Het ontwerp van de 60°tafel is speciaal ontwikkeld om iedere mogelijke vorm van overleg te vergemakkelijken en te stimuleren, of dit nu een gesprek is met z’n tweeën, de ontvangst van een groep of een gezamenlijke lunch.

Beeld Ossip van Duivenbode

Big Green Egg Europe is de leverancier van high-end kamado’s ofwel keramische barbecues, aan Europese importeurs. In het gebouw zijn uiteenlopende ruimtes gecreëerd waarin allerlei vormen van overleg plaats kunnen vinden; van formeel, informeel of intiem overleg tot presentaties, teambijeenkomsten en groepsontvangsten.

Beeld Ossip van Duivenbode

De 60°tafel is ontworpen om in één ruimte verschillende overlegvormen mogelijk te maken. Voor dit project zijn zes van deze tafels geproduceerd. De 60°tafel heeft een driehoekig houten tafelblad met gelijke zijden, dat ligt op een driehoekig stalen onderstel, uitgevoerd als een space frame. Het grote voordeel van de driehoek is dat deze de intimiteit van een ronde tafel verenigt met de schakelbaarheid van een vierkant model. Het space frame heeft als bijzonder pluspunt dat er overal beenruimte is onder de tafel, ook als de tafels geschakeld worden.

Het ontwerp van de 60°tafel maakt onderdeel uit van het totaalontwerp van zowel het gebouw als het interieur. Binnen dit ontwerp zijn de gekozen materialen en afwerkingen duurzaam, kwalitatief en natuurlijk. Het houten tafelblad van Indische appel is opvallend en heeft een uitbundige, warme uitstraling. Het space-frame onderstel is opgebouwd uit stalen staven van 10 millimeter dikte. Dat geeft de tafel een lichtvoetige uitstraling. Het blad zweeft als het ware.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Leemolen 80
  • Plaats De Lier
  • Projecttitel 60°tafel
  • Projectarchitect(en) Bert Karel Deuten, Henk Bultstra, Paul de Vroom
  • Medewerkers Luuk Stoltenberg, Joseba Verhegge, Oksana Savchuk, Danuta Kiedrowska
  • Toeleveranciers 60°tafel blad: Xylos, Rotterdam. 60°tafel space frame: Indusign, Amsterdam
  • Programma Tafel
  • Opdrachtgever Big Green Egg Europe, De Lier
  • Ontwerpbureau Team Paul de Vroom + Sputnik, Rotterdam
Reageer op dit artikel