Project

ARC18: Woonhuis LPLRSGSBRS – JMW Architecten

Techniek

Het ontwerp van JMW architecten voor ‘Woonhuis LPLRSGSBRS’ bestaat uit een U-vormig volume. De open en transparante indeling van de begane grond zorgt voor een krachtige relatie tussen binnen- en buitenruimte. Op de verdieping is het woonprogramma van de ouders en de kinderen verdeeld over twee los van elkaar staande volumes.

Toelichting door JMW Architecten

De gevels zijn opgebouwd uit wit gestucte gevels afgewisseld met diepe en minder diepe neggematen. Houten lamellen vormen accenten in de gevels waarachter op de verdieping draaikiepramen verscholen liggen. Op de begane grond is de noord zijde overwegend in glas uitgevoerd welke ruim zicht geeft op de tuin.

De woning is ietwat opgetild boven het maaiveld waardoor de woning “loskomt” van haar omgeving. Aan de tuinzijde wordt het terras op gelijke hoogte doorgezet waarmee de toegankelijkheid van de buitenruimte wordt gehandhaafd.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Waterstad 153
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel Woonhuis LPLRSGSBRS
  • Projectarchitect(en) Jeroen Wouters
  • Medewerkers Roel Bekkers
  • Adviseur constructie Conplan Advies en Ontwikkeling, Druten
  • Aannemer Weijers Faassen Bouw B.V., Veldhoven
  • Programma wonen
  • Voorlopig ontwerp november 2015
  • Definitief ontwerp april 2016
  • Aanvang bouw september 2016
  • Oplevering september 2017
  • Opdrachtgever particulier, Eindhoven
  • Ontwerpbureau JMW architecten B.V., Tilburg

Locatie

Reageer op dit artikel