Project

ARC18: Ways of Sawing – Tim Reuser

Architectuurproducten

Om te beantwoorden aan de vraag van de consumptie maatschappij worden natuurlijke materialen voortdurend geïmiteerd. Zodoende omringen wij ons met namaak producten. Deze producten zijn voorzien van een decoratieve laag die iets natuurlijks suggereert, maar in feite een vervlakking is van het origineel. In welke mate is materialiteit nog belangrijk?

toelichting door Tim Reuser

Hout is een materiaal dat een culturele transformatie ondergaan heeft. De boom wordt gereduceerd tot planken, planken worden gereduceerd tot een textuur en de textuur wordt op andere materialen geprint. Wat eerst natuurlijk was is nu artificieel.

Deze serie stoelen laat de transformatie zien van het natuurlijke object naar het culturele artefact, beginnend bij de stam van de boom. Dit project visualiseert hoe natuurlijke materialen gecultiveerd worden en gaandeweg steeds verder afstand nemen van hun originele context, vorm en functie. Door processen van industrialiseren en economiseren verandert de materialiteit van natuurlijk naar artificieel.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Lange Nieuwstraat 187 F
  • Plaats Schiedam
  • Projecttitel Ways of Sawing
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 8
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 8
Reageer op dit artikel