Project

ARC18: The Circular Experience – Studio RAP

Techniek

The Circular Experience laat de ongekende verfijndheid zien van innovatief digitaal vakmanschap anno 2018.

Van ‘afval hout’ is een hoogwaardig demontabel interieur gemaakt. Het ontwerp bestaat uit 60.000 unieke houten onderdelen, circulair gedetailleerd, en volledig geproduceerd en geassembleerd door robots. Het project laat zien dat duurzame architectuur ‘sexy’ kan zijn, en hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor duurzame architectuur.

toelichting door Studio RAP

The Circular Experience laat de ongekende mogelijkheden zien van innovatieve digitale ontwerptools in combinatie met state-of-the-art robottechniek.

Het is hiermee een innovatief project die de weg moet wijzen naar grotere mondiale transities. Het is de bedoeling dat innovaties, zoals toegepast in dit project, in de nabije toekomst op grotere schaal worden toegepast om zo op disruptieve wijze de wereld te verbeteren.

Een award als deze zou hierin een enorme steun in de rug zijn.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Gustav Mahlerplein 1 B
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel The Circular Experience
  • Projectarchitect(en) Leon Spikker, Lucas ter Hall, Wessel van Beerendonk
  • Medewerkers ABB 6400, Mattia Zucco
  • Adviseur constructie Movares, Utrecht; Peutz, Zoetermeer
  • Adviseur brandveiligheid DGMR
  • Aannemer Studio RAP
  • Samenwerkende architect Architecten CIE
  • Toeleveranciers Derix, Teknos, GN Kantentechniek, Rene Dalmeijer, FireProof
  • Voorlopig ontwerp Juli-2017
  • Definitief ontwerp September-2017
  • Aanvang bouw September-2017
  • Oplevering Februari-2018
  • Opdrachtgever ABN AMRO
  • Ontwerpbureau Studio RAP

Locatie

Reageer op dit artikel