Project

Nominatie ARC18 Meubel: stool – studio van der grift

Interieur

Nominatie ARC18 Meubel: stool – studio van der grift
Voorbeeldopstelling Stool

Met stool bieden wij een multifunctioneel werk/zit object, wat naar alle ruimtes en toepassingen is aan te passen. het systeem blijft flexibel en kan ten alle tijden worden aangevuld of aangepast en kan dus meegroeien met de wensen. De onderdelen van stool kunnen vervaardigd worden uit gerecyclede onderdelen van de kantoormarkt en is ook makkelijk wederom ontleden.

Toelichting: studio van der grift

Nederland kent een steeds snellere omloop van meubels, en daardoor worden er dagelijks vele meubels gestort. Het is dus een noodzaak om deze meubels in grondstoffen te scheiden en deze te gaan hergebruiken. Daarom gebruiken wij hiervoor staal, een grondstof wat men kan halen uit het hergebruiken van oude bureau`s en andere stalen producten.

Stool Bert van der Grift Bert van der Grift

Het omsmelten van dit staal kost minder dan het produceren van nieuw staal. En daarom kan er een constructie bedacht worden waarbij de klant korting kan krijgen op het product als hij oude meubels inruilt.Verder zijn de overig onderdelen gemaakt van duurzaam houten de hoge elementen zijn vervaardigd uit gerecyclede stofresten waar plaatmateriaal van geperst wordt. Verder mag het duidelijk zijn dat de stalen delen in alle mogelijk kleuren gespoten kunnen worden en net zoals de houtdelen in allerlei kleuren en beitsen.

De hele constructie is zo opgebouwd dat alles in elkaar klikt en dat er geen delen gelijmd of gelast hoeven te worden. Het is dus er eenvoudig onderdelen te vervangen en eventueel in de toekomst weer te recyclen naar grondstoffen…

Ontwerp en realisatie

  • Adres Spanjaardslaan 97
  • Plaats Leeuwarden
  • Projecttitel stool
  • Ontwerpbureau studio bert van der grift
Reageer op dit artikel