Project

ARC18: Skyline picknicktafel – Studio Kees Marcelis

Interieur

De SKYLINE picknickset is een must voor iedere openbare ruimte. De lunchplek is een vernieuwend, extreem weersbestendig en duurzaam ontwerp van Studio Kees Marcelis.
De eerste SKYLINE picknickset is gemaakt als geschenk aan de gemeente Oosterbeek in Gelderland waar het op een uitkijkpunt rondom een geweldig landschap staat.

Toelichting: Studio Kees marcelis

De omgeving en gezelligheid zijn de twee belangrijkste woorden voor de SKYLINE picknickset. Het doel van de picknickset is namelijk om te genieten van zowel het landschap als van met wie het moment gedeeld wordt.

Samen met aannemersbedrijf Kampertbouw is de picknickset gerealiseerd. Het frame is gemaakt van een kokerprofiel van 16mm antraciet gespoten staal en de zittingen en het tafelblad zijn van het natuurlijk composiet Equitone.

De naam SKYLINE is afgeleid aan de contouren van de stoelen. Deze doen denken aan de iconische gebouwen van een stad en zijn ook kenmerkend voor het strakke lijnenspel in ontwerpen van Studio Kees Marcelis. Er is gespeeld met verschillende hoeken om uiteindelijk de optimale compositie te krijgen in samenhang van de stoelen. Zowel midden in de stad als in de natuur komt SKYLINE uitstekend tot zijn recht.

SKYLINE bestaat uit units van 4m lang en 1m breed. Deze bevatten acht stoelen die vast op hun plek rondom een indrukwekkend lange tafel staan. De lengte van de tafel stimuleert bovendien “het familiegevoel” wanneer er tezamen aan wordt geluncht of gedineerd.

Er zijn ook een variant van een fietsenrek en wachtbank gemaakt, herleidt uit het ontwerp van de SKYLINE.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Benedendorpsweg 188A
  • Plaats Oosterbeek
  • Projecttitel Skyline picknicktafel - Studio kees marcelis
  • Projectarchitect(en) Kees Marcelis
  • Medewerkers Gijs van Esch
  • Aannemer Geurt Kampert
  • Opdrachtgever Studio Kees Marcelis
  • Ontwerpbureau Studio Kees Marcelis, Oosterbeek
Reageer op dit artikel