Project

ARC18: Meubels cadeauwinkel KKeC – Zoetmulder + Jeanne Dekkers Architectuur

Architectuurproducten

Voor de cadeauwinkel KKeC in Rotterdam hebben wij een nieuwe visuele en ruimtelijke identiteit ontworpen aan de hand van een reeks hoekige diamantvormige meubels. Op een achtergrond van een vrolijk kleurenpalet geven de licht houten meubels door hun hoekige vorm een dynamische lijn in de winkel die de bezoeker verleid en begeleid.

toelichting door Zoetmulder + Jeanne Dekkers Architectuur

De reeks meubels die wij ontworpen voor KKeC bestaat uit het modulair displaymeubel, het piramidemeubel, de wandkast, een vitrine, een kassa en meerdere diamantvormige frames.

Samen vormen zij een familie die de nieuwe ruimtelijke en visuele identiteit van KKeC vormt.

KKeC is een speelse cadeauwinkel met een zeer grootte diversiteit aan producten en daarbij een aparte kunst- en inlijstafdeling. Door deze grote diversiteit te verdelen in drie werelden ontstaat een natuurlijke orde, die de winkel leesbaar maakt. De werelden zijn apart herkenbaar door drie kleuren en worden verbonden door zichtlijnen en materialisatie. De luxury-wereld is rood, de fun-wereld is geel en de lijsten-wereld is groen. Iedere wereld krijgt een eigen centrum in de vorm van een grote gekleurde diamantvormig frame en een kleuraccent op de muur.

Het unieke karakter van de winkel krijgt identiteit middels de vorm van deze 6-hoekige diamantvorm, die overal in de winkel terugkomt. Deze vorm bepaalt de contouren van de nieuwe meubels, de vorm van de frames tot aan de nieuwe grafische vormgeving. Het speelse kleurenpalet van de wanden en frames wordt bijeen gehouden door het neutrale palet van de licht houten meubels. Tezamen geeft dit vorm aan de unieke identiteit en sfeer van KKeC.

De costum-ontworpen meubels voldoen aan de specifieke wensen van de opdrachtgever. De meubels hebben een speelse uitstraling en zijn modulair, betaalbaar en duurzaam in gebruik. De diamantvorm is de basis van elk meubel en begeleid zo speels de zichtlijnen door de winkel.

Het piramidemeubel bestaat uit twee identieke componenten die op meerdere manieren te schakelen zijn. De houten onderkast en de planken van het meubel zijn diamantvormig en lopen piramidevormig omhoog rond een smalle witte kern. De kern en de planken zijn zo smal mogelijk doordat het piramidemeubel een stalen versteviging bevat. Het modulair displaymeubel bestaat uit losse tafels en onderkasten die op vele manieren te stapelen zijn. De houten onderkasten en de witte planken zijn allen diamantvormig. De vitrine bestaat uit twee diamantvormige kasten in hout en wit. De wandkasten bestaan uit een geknikte houten onderkast en witte planken. De doorlopende geknikte lijn begeleidt de zichtlijnen door de winkel.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Beurstraverse 186, 3
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Meubels cadeauwinkel KKeC
  • Projectarchitect(en) Elise Zoetmulder, Anton Zoetmulder
  • Medewerkers adviseur: Jeanne Dekkers
  • Aannemer Coors interieurbouw
  • Programma 25 meter wandmeubel, 12 piramide meubels, 3 modulaire displays, 1 vitrine, 1 kassameubel en diverse frames
  • Opdrachtgever KKeC, Rotterdam
  • Ontwerpbureau Zoetmulder + Jeanne Dekkers Architectuur, Delft

Locatie

Reageer op dit artikel