Project

ARC18: Kantoor Bureau Kroner, Binckhorst Den Haag – Bureau Kroner

Interieur

In onzekere tijden waarin de bouw groeit maar tegelijkertijd tegen zijn grenzen lijkt aan te lopen, is het voor een architectenbureau beter om footloose te zijn. Om ruimte te hebben om te groeien zonder daar meteen hoge lasten en hoge investeringen tegenover te hebben staan. In overleg met een van onze opdrachtgevers hebben we een leegstaande kantoorvloer in gebruik genomen in een gebouw op een strategische locatie in De Binckhorst, dat wacht op herontwikkeling op termijn.

ARC18: Kantoor Bureau Kroner, Binckhorst Den Haag – Bureau Kroner
foto: Bureau Kroner

Toelichting door Bureau Kroner

Minimaal voor twee jaar, wellicht langer, maakt Bureau Kroner gebruik van de enorme ruimte van 800 m2 die, behalve het oorspronkelijke akoestische systeemplafond, verlichting en installaties, volledig leeg was.

Het tijdelijke karakter van de huurovereenkomst is gebruikt om een stimulerende werkomgeving te creëren.
Alle in de ruimte geplaatste elementen zijn gemaakt om los te kunnen worden gekoppeld en meegenomen te kunnen worden. De glazen wanden van de extreem geluiddichte vergaderruimtes zijn demontabel, de belcel, het koffiemeubel en de keukenelementen zijn allemaal in 1 keer op te pakken, eenvoudig uit elkaar te halen en te verhuizen en te hergebruiken in een andere ruimte. Het papieren archief staat in verhuisdozen in de open ruimte.
Met minimale middelen zijn kleuraccenten aangebracht die de enscenering van het ruimtegebruik richting geven. Ondanks de overmaat ontstaan er prettige werkplekken. Met gemak kan het bureau nog verdubbelen in aantal werknemers zonder dat de ruimtelijkheid daaronder zal leiden.
De open werkruimte is heel licht en is akoestisch rustig door het bestaande plafond. Telefoongesprekken, uitgebreid overleg en vergaderingen met opdrachtgevers vinden plaats in een van de drie goed afgesloten glazen ruimtes.
Volledige transparantie wordt gecombineerd met voldoende privacy, tijdelijkheid is een sterke karaktertrek van de werkplek geworden, waarin hoog comfort en een plezierige professionele uitstraling worden gecombineerd.

Leegstand wordt op een positieve manier omgezet in een bij deze tijd passende manier van werken; flexibel en duurzaam gebruik van een bestaand gebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Binckhorstlaan 299
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Kantoor Bureau Kroner, Binckhorst Den Haag
  • Projectarchitect(en) Mark Graafland, Solita Stucken
  • Aannemer Driessen WSP, Zoetermeer
  • Toeleveranciers Qbiq - glazen wanden, Dema interieurbouw - meubelwerk, Milliken - tapijt
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 800
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 720
  • Bruto inhoud 2400
  • Netto inhoud 1870
  • Programma Kantoor
  • Voorlopig ontwerp okt 2017
  • Definitief ontwerp nov 2017
  • Aanvang bouw nov/dec 2017
  • Oplevering jan 2018
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 45.000
  • Bouwsom exclusief installaties (€) n.v.t.
  • Opdrachtgever Bureau Kroner architecten
  • Ontwerpbureau Bureau Kroner architecten
Reageer op dit artikel