Project

ARC18: Kantoor Big Green Egg Europe – Team Paul de Vroom + Sputnik

Architectuur

Voor het high-end kantoorgebouw van Big Green Egg Europe is door Team Paul de Vroom + Sputnik een totaalontwerp gemaakt waarbij het architectonisch ontwerp, het interieurontwerp en de meubelontwerpen naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Het gebouw heeft een robuust exterieur en een licht en sfeervol interieur met uitzicht op een centraal gelegen patio. Alle materialen en afwerkingen onderstrepen het kwaliteitsniveau en de uitstraling van het merk Big Green Egg.

Toelichting: Team Paul de Vroom + Sputnik

Big Green Egg is producent van high-end Kamado’s ofwel keramische barbecues. Het kantoor in de Lier levert aan Europese importeurs waardoor het ontwikkelen van promotieacties en evenementen de hoofdtaak is. Hiervoor is een inspirerende werkomgeving nodig met afdelingen waar in een open setting wordt gewerkt, met korte lijnen tussen collega’s. Bovendien is een hoogwaardige buitenruimte essentieel om dealers en importeurs te ontvangen en de ‘Eggs’ te demonstreren.Met de kernwaarden van het bedrijf in gedachten is een ontwerp ontstaan met een pure hoofdvorm, natuurlijke ruimtelijkheid en kenmerkende materiaaltoepassing. Het gebouw bestaat uit een donker vierkant volume van twee bouwlagen, dat door zijn heldere eenvoud een krachtig antwoord geeft op de onuitgesproken bouwmassa’s in het omringende bedrijventerrein. De gevel rondom is grotendeels gesloten en uitgevoerd in een strakke dik-formaat baksteen. Alleen daar waar het zinvol is voor het interieur zijn doorgaande, verdiepingshoge glasvlakken in de gevel opgenomen met ranke stalen kozijnen.

Barbecueën geschiedt buiten, daarom is de buitenwereld met het gebouw mee ontworpen. Centraal in het vierkant bevindt zich een eveneens vierkante patio die half verhoogd is, zodat zowel de representatieve ruimtes op de begane grond, als de werkplekken op de verdieping direct verbonden zijn met de zelf gecreëerde buitenwereld. De volwassen boom in het midden van de patio zorgt ervoor dat in de zomer het licht op een aangename manier wordt gefilterd.

Bij binnenkomst in het gebouw is te zien dat de vloervelden rondom de patio trapsgewijs omhoog gaan. Op het eerste verhoogde niveau bevindt zich de lounge die direct overgaat in de patio. Om deze continuïteit te benadrukken zijn de vloeren van beide bekleed met flagstones en is de muur in de lounge, tegenover de patio uitgevoerd als een groene, ecologische wand. De puien naar de patio zijn volledige glasvlakken met ranke stalen kozijnen. Met deze houding zijn alle ruimtes en de toegepaste materialen op elkaar afgestemd.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Leemolen 80
  • Plaats De Lier
  • Projecttitel Kantoor Big Green Egg Europe
  • Projectarchitect(en) Bert Karel Deuten, Henk Bultstra, Paul de Vroom
  • Medewerkers Nicolette Jongebreur, Luuk Stoltenberg, Joseba Verhegge, Oksana Savchuk, Danuta Kiedrowska
  • Adviseur constructie Zonneveld ingenieurs, Rotterdam
  • Adviseur installaties Mobius Consult, Delft
  • Aannemer Verbakel bouwbedrijf, Poeldijk
  • Interieurarchitect Team Paul de Vroom + Sputnik
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1000
  • Programma 1000m2 kantoorgebouw voor Big Green Egg Europe
  • Opdrachtgever Big Green Egg Europe, De Lier
  • Ontwerpbureau Team Paul de Vroom + Sputnik, Rotterdam
Reageer op dit artikel