Project

ARC18: Interieur hoofdkantoor Vesteda in De Boel – Hans van Heeswijk architecten

Interieur

Het nieuwe hoofdkantoor van Vesteda is gevestigd in het door Hans van Heeswijk architecten gerenoveerde galerijflatgebouw De Boel op de Zuidas in Amsterdam. De duurzame en gezonde werkomgeving is ingepast in het authentieke betoncasco van het bestaande flatgebouw. De verhuizing bood de kans om een nieuwe manier van samenwerken en dienstverlening te introduceren: Share and Create.

Toelichting: Hans van Heeswijk architecten

Bij aanvang werd het bestaande interieur gesloopt zodat het authentieke casco en daarmee ook de potentie van de ruimte zichtbaar werd: een monumentale betonconstructie uit de jaren ‘60, hoge ruimten en een lange doorgaande zichtlijn over de volle 160 meter van het gebouw. Hans van Heeswijk architecten maakte op basis hiervan een karaktervol interieurontwerp, waarin 125 medewerkers intensief samenwerken en dagelijks genieten van het open en loftachtige karakter van hun nieuwe werkomgeving. Naast werkplekken en vergaderfaciliteiten is er ook volop ruimte voor ontspanning en ontmoeting in de personeelslounge en het restaurant. De nieuwe volglazen gevel biedt een mooie inkijk in het bedrijvige kantoorleven en zorgt voor levendigheid en dynamiek in het gebied.

Het interieurontwerp maakt veel gebruik van contrasten. Ruw en zacht, licht en donker, onafgewerkt en strak zijn naast elkaar gezet. Veel meubels en wanden zijn gestoffeerd om de stoere betonconstructie te verzachten en een goede akoestiek te creëren. De inrichting is circulair. Bestaand kantoormeubilair uit oude vestigingen van Vesteda is hergebruikt. Als aanvulling hierop koos Hans van Heeswijk architecten zitmeubels uit de bestaande meubelcollectie van Vesteda. De gekozen designklassiekers uit de jaren ‘60 sluiten aan bij de bouwtijd van De Boel en versterken het gevoel van authenticiteit. Meerdere meubels, zoals de vergadertafel in de boardroom, zijn op maat gemaakt.

In het centraal gelegen restaurant bracht het Nederlands kunstenaarsduo Pipsqueak was here!!! een grote muurschildering aan die goed past bij de stoer-nonchalante sfeer van het gebouw. De samenhang in opwaardering van het flatgebouw en interieurontwerp zorgen voor een toekomstbestendige nieuwe kwaliteit voor dit bestaande woon- werkgebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Boelelaan 759
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieur hoofdkantoor Vesteda in De Boel
  • Projectarchitect(en) Stephanie Haumann
  • Medewerkers Projectteam: Yoran van Dalen, Dick de Gunst, Stephanie Haumann, Arjen Honig
  • Adviseur constructie Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Amsterdam
  • Adviseur installaties Huygen Installatie Advies, Amsterdam
  • Aannemer Bouwbedrijf Van der Leij, Amsterdam
  • Beeldend kunstenaar Pipsqueak was here!!!
  • Toeleveranciers KP Interieur, Haaksbergen
  • Programma activiteitgerelateerde werkomgeving voor 125 medewerkers 4.500 m² kantoor
  • Oplevering september 2017
  • Opdrachtgever Vesteda
  • Ontwerpbureau Hans van Heeswijk architecten, Amsterdam
Reageer op dit artikel