Project

ARC18: ELEMENTARY FURNITURE series – NOAHH

Interieur

ELEMENTARY series onderzoekt de mogelijkheden voor het creëren van een dynamische leeromgeving. Het is speels, economisch, flexibel en duurzaam. Het meubilair is ontworpen en ontwikkeld door NOAHH in samenwerking met een meubelproducent, leerkrachten en kinderen in het basisonderwijs. Anders dan bij ander meubilair wordt je als gebruiker uitgedaagd om meer betrokken te zijn bij het vormgeven van je eigen werkplek.

Toelichting: NOAHH

De ontwikkelingen in het primair onderwijs, waarbij er steeds meer groep doorbrekend en gedifferentieerd les wordt gegeven hebben ertoe geleid dat de manier waarop we naar schoolgebouwen en hun inrichting kijken fundamenteel is veranderd. Waar vroeger de nadruk lag op klassikaal onderwijs, wordt er nu meer gewerkt in groepen, zowel binnen als buiten de lokalen.

Met ELEMENTARY series kun je zowel groepsgewijs als individueel en zowel binnen als buiten het klaslokaal werken. De leeromgeving kan voortdurend worden aangepast door de leerkrachten, maar vooral ook door de kinderen zelf.

ELEMENTARY series is bedacht om plekken te creëren in ruimten waar veel kinderen op verschillende manieren aan het werk zijn. Het biedt rust, structuur en flexibiliteit.
Door de schaal en geborgenheid van de werkplekken kunnen kinderen zich beter concentreren en worden ze minder snel worden afgeleid door hun klasgenoten. Daarnaast houden de leerkrachten nog steeds voldoende overzicht. De eenvoud in vormgeving en de verschillende mogelijkheden in gebruik stimuleert het leerproces en de creativiteit van de kinderen.
Het minimale kleurgebruik is een reactie op de hedendaagse drukke beeldcultuur, het meubilair biedt een rustige en neutrale basis als leeromgeving.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Zefier, Eenhoornstraat 2-D
  • Plaats IJmuiden
  • Projecttitel ELEMENTARY FURNITURE SERIES
  • Projectarchitect(en) Pieter Benschop, Blaz Solar
  • Medewerkers Van der Plas Meubel & Project bv
  • Opdrachtgever Atlant Basisonderwijs
  • Ontwerpbureau NOAHH – network oriented architecture
Reageer op dit artikel