Project

ARC18: Cornelius Haga Lyceum – Mulders vandenBerk

Architectuur

Nabij station Amsterdam-Sloterdijk is een middelbare school gerealiseerd met een gebruiksduur van vier jaar. Om de school een herkenbare identiteit te geven zijn de units bekleed met recyclebare panelen. Er is één patroon op ieder paneel geprint. Door de panelen aansluitend te plaatsen en willekeurig te roteren ontstaat een uniek gevelbeeld voor de tijdelijke school Amsterdam-Sloterdijk.

Toelichting door Mulders vandenBerk Architecten

Nabij station Amsterdam-Sloterdijk is een middelbare school gerealiseerd met een gebruiksduur van vier jaar.

Vanwege het tijdelijke karakter is gebruik gemaakt van demontabele units en recyclebare materialen. De units zijn zo gestapeld dat er een centrale hal met een dubbele hoogte ontstaat. Deze hal vormt het hart van de school; mensen ontmoeten elkaar hier, de lokalen en entrees zijn zichtbaar en alle logistiek is hier samengebracht.

Om de school een herkenbare identiteit te geven zijn de units bekleed met recyclebare panelen. Er is één patroon op ieder paneel geprint. Door de panelen aansluitend te plaatsen en willekeurig te roteren ontstaat een uniek gevelbeeld voor de tijdelijke school Amsterdam-Sloterdijk.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Plesostraat 121
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Cornelius Haga Lyceum
  • Projectarchitect(en) Joost Mulders & Chris van den Berk
  • Medewerkers Tim van Weeren, Joeri Verhoeven
  • Aannemer buko
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 2280
  • Programma 2280
  • Voorlopig ontwerp 02-2017
  • Definitief ontwerp 04-2017
  • Aanvang bouw 05-2017
  • Oplevering 09-2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 1.800.000
  • Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
  • Ontwerpbureau Mulders vandenBerk Architecten

Locatie

Reageer op dit artikel