Project

ARC18: BIRDMAN – Studio Op&er

Architectuurproducten

Thuis, onderweg, of op kantoor werken…Als ontwerper in een camper door heel Europa werken… onbeperkte vrijheid met een databundel. Grenzen vervagen. Grenzen verleggen….Doe wat je leuk vindt, en je hoeft nooit meer te werken. Huiskamers worden kantoren en het kantoor een verlengstuk van de huiskamer. Meubels kunnen in elke omgeving toegepast worden. Alles is mogelijk. BIRDMAN…een ontwerp van een sideboard door Studio Op&er voor een competitie van RIVA 1920 in Italië. Het ontwerp is helder en tijdloos. De kast is geheel uitgevoerd in massief kersenhout en ambachtelijk gemaakt. Het sideboard kan worden toegepast in representatieve ruimten bij bedrijven en particulieren.

toelichting door Studio Op&er

Duurzaamheid wordt bereikt door een lange levensduur van een meubel. Een Barcelona stoel van Mies van der Rohe breng je immers ook niet na 10 jaar naar de kringloop. Spullen in en rondom het huis staan op de 1e plaats in de ranglijst van zaken met de grootste ecologische voetafdruk die wij op aarde achterlaten. Ter vergelijk…reizen met het vliegtuig neemt een 5e plek in. Een aansprekend ontwerp, een tijdloze vormgeving en een hoge kwaliteit dragen bij aan een langdurig gebruik. Het toepassen van gangbare materialen en onderdelen. De mogelijkheid om zelf eventuele kleine reparaties uit te voeren. Voor het sideboard BIRDMAN worden duurzame materialen toegepast. Het kersenhout is afkomstig uit gecontroleerde herbebossingsgebieden. Door toepassing van 1 kleur en houtsoort lijkt het meubel een ruimtelijk object. De kast heeft 3 opbergruimten met deuren. De kastdeuren zijn gemaakt van massief hout. De deuren hebben uitgefreesde horizontale lineaire uitsparingen in verschillende breedten. Een lichte staalconstructie in de kast maakt het meubel sterk en stabiel.

Studio Op&er is een collectief van ontwerpers en kunstenaars. Cees Cornielje, Rob Jansen en Don Hoppenbrouwer bedenken bijzondere oplossingen en statements voor vraagstukken op het gebied van milieu, energiegebruik en duurzaamheid. En zij maken ontwerpen voor elk denkbaar meubel, product of land art. Studio Op&er staat open voor vernieuwing en experiment. Studio Op&er heeft een mening. Elk ontwerp is anders en heeft een andere invalshoek. Studio Op&er is “stijlloos” maar heeft wel een eigen handschrift.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel BIRDMAN
  • Projectarchitect(en) Rob Jansen, Cees Cornielje, Don Hoppenbrouwer.
  • Voorlopig ontwerp Januari 2018
  • Definitief ontwerp Januari 2018
  • Opdrachtgever RIVA 1920 - Italie
  • Ontwerpbureau Studio Op&er

Locatie

Reageer op dit artikel