Project

ARC17 Meubel: Loop Lounger – MEESVISSER

Interieur

Het ontwerp van de LOOP LOUNGER was een ingeving. Een spontaan ontstaan ontwerp naar aanleiding van een budget dat niet paste bij mijn smaak en onvrede over het overige beschikbare aanbod. En een overschot aan multiplex na een verbouwing. Niet bepaald een verhaal over een ontwerp dat ontstaan is na uitgebreide analyse van een probleem of een zoektocht naar een nieuwe interpretatie van de betekenins van contemporaine zitten zoals we dat leren als ontwerpers. Hij was er opeens, de ingeving, vrijwel uit het niets, zoals dat soms gaat met ontwerpen

ARC17 Meubel: Loop Lounger – MEESVISSER
fotograaf: Sonja Velda

Nu achteraf valt er wel iets meer over te zeggen. Een onderliggende liefde voor Scandinavisch design, een fascinatie voor klapstoelen en een voorliefde voor eenvoud en leesbaarheid hebben het ontwerp bewust en onbewust geïnformeerd.

In het beeld van de stoel resoneert de eenvoud en herkenbaarheid van Deens ontwerp en combineert dat met de als lussen doorverbonden stoelpoten van een camping- of zonnestoel. Gezamenlijk resultaat is een stoel bijna als een logo. Formeel en informeel tegelijk en volledig vanzelfsprekend. En daarmee passend in een tijd waarin werk en wonen, privé en openbaar steeds verder in elkaar overlopen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres nvt
  • Plaats nvt
  • Projecttitel Loop Lounger
  • Projectarchitect(en) Marijn Mees
  • Ontwerpbureau MEESVISSER
Reageer op dit artikel