Project

ARC17 Meubel: GOODSIDE chair – studio lichtjaar

Interieur

De GOODSIDE chair is bedacht voor de lounge-plek in een moderne office of een lobby. De grote zij-panelen bieden een stukje beschutting, als je even wegzapt op je smartphone in je eigen comfortabele hoekje. Daarnaast is het een iconische eyecaycher, die de zaak flink opfleurt.

ARC17 Meubel: GOODSIDE chair – studio lichtjaar
Goodside chair – roel elsinga

In de moderne veranderende werkomgeving, is wat meer leven nodig dan voorheen … in ieder geval in decoratieve zin :) … sfeermakers, smaakmakers, de kerst op de inrichttaart. De ‘in het haar gestoken bloem’ die de schoonheid siert, tooit en voltooit.

De GOODSIDE chair wil zo’n smaakmaker zijn :) strak en abstract maar absoluut opgewekt. Een vrolijke en stoere eyecatcher.

In mijn werk _ mag ik graag het iconisch mannelijke met het iconisch vrouwelijke combineren en dat is hier gelukt denk ik. Daarnaast zie je het lego-achtige ‘op elkaar klikken van elementen’ dat ik graag gebruik, goed terug. Met een mini knipoog naar De Zwaan een buiging voor de Earchair, biedt de GoodSide chair je office een visuele boost. Daarnaast geven de grote zij-elementen net dat beetje psychologische beschutting, die je in een kantoortuin of lobby zoekt, als je even weg wilt kruipen in je ipad of telefoon.

De stoel werd in 2016 ontworpen en gepubliceerd in 1 versie; met de bloem aan 1 flank. Voor deze inzending maakte ik er een serie van met meerdere configuraties.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres kostverlorenstraat 131
  • Plaats zandvoort
  • Projecttitel GOODSIDE chair
  • Ontwerpbureau Studio Lichtjaar
Reageer op dit artikel