Project

Nominatie ARC17 Meubel: Collegezaalstoel Campus – Studio Leon Thier Architectuur/Interieur

Interieur

De collegezaalstoel Campus is ontworpen voor de nieuwe locatie van Campus Den Haag Universiteit Leiden. Het model is bijzonder omdat de stoel onderdeel is van een geheel en het niet zozeer een losse stoel betreft.

Doorgaande panelen met aansluitende rugleuningen zorgen voor een rustig beeld van doorgaande rijen. Toehoorders zijn hierdoor ook goed zichtbaar voor de spreker. De stoel kan zowel uitgevoerd worden met een klapbaar schrijfblad als een vast schrijfblad.

Nominatie ARC17 Meubel: Collegezaalstoel Campus – Studio Leon Thier Architectuur/Interieur
Auditorium Campus Den Haag, foto: Peter de Ruig

Het ontwerp is minimaal en strak, maar door de knik in de rug biedt de stoel veel zitcomfort.De slank vormgegeven rug en zitting zorgen voor een ruime doorloop. Door in de zitting en rugleuning schuim van verschillende dichtdeden toe te passen zitten de stoelen zeer comfortabel.

De afmeting van het schrijfblad geeft voldoende ruimte voor een collegeblok of een laptop en elke stoel is voorzien van een elektra aansluiting. De doorvoer voor de elektrificatie is onzichtbaar in de constructie opgenomen.

De stoel is ontworpen in 3 varianten, een stoel voor de voorste rij, een middenrij en een eind rij. Met deze varianten kun je een totale zaal samenstellen. Zelfs een opstelling in een gebogen rij is mogelijk.

De stoel bestaat uit stalen staanders die aan de vloer of de aantrede bevestigd kunnen worden, het doorgaande paneel is een volkern plaat met daarop een schuimrubberen rugleuning bekleed met stof. Deze materialen zijn in veel verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar, zo kan elke zaal een eigen uitstraling krijgen. Voor de Auditoria in Campus Den Haag hebben we gekozen voor een rustige grijze basis in de panelen en een blauwe stof voor de bekleding, een mooi geheel met de bamboehouten vloer.

De staanders kunnen op diverse lengten geproduceerd worden, zodat de stoel in zalen met allerlei optreden is toe te passen.

Door de vele positieve reacties heeft SC Auditorium (producent van de stoel) besloten de stoel op de markt te brengen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Turfmarkt 99, 2511 DP
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Collegezaalstoel Campus
  • Projectarchitect(en) Leon Thier
  • Medewerkers Romano van den Dool, Floor Thier, Evelyne Lankhorst, Rigobert Nivillac
  • Toeleveranciers Heutink / Mobelli
  • Opdrachtgever Universiteit Leiden, Leiden
  • Ontwerpbureau Studio Leon Thier, Den Haag
  • Producent Auditorium SC
Reageer op dit artikel