Project

ARC17 Meubel: CNC architectural chair – Mokkō Amsterdam

Architectuurproducten

De essentie van dit ontwerp is efficiëntie, met als voorwaarde visueel aantrekkelijk design. Elk onderdeel van de stoel is functioneel, de materialen zijn duurzaam en het ontwerp is minimalistisch en stijlvol. De stoel bestaat uit slechts 6 onderdelen, waarbij de zijkanten uit 1 onderdeel zijn gefreesd zodat minimale traditionele hout verbindingen worden gebruikt. Dit zorgt voor optimale stevigheid en elegantie.

ARC17 Meubel: CNC architectural chair – Mokkō Amsterdam
Foto: Alexander Sporre Photography

De efficiëntie zit hem vooral in het ontwerp zelf. De 6 onderdelen van de stoel zijn met hetzelfde doel ontworpen, namelijk om een visueel aantrekkelijk ontwerp te maken dat zeer stevig is.

De beide zijkanten van de stoel zijn uit 1 plaat gefreesd waardoor er geen traditionele verbindingen nodig zijn om de poten, het zitvlak, de armleuning en de rugleuning te verbinden. De zijkanten vangen alle druk op en de stoel is daardoor zeer stevig en stijf. Het zitvlak en rugleuning zijn verbonden met de zijkanten via freesgroeven waar de onderdelen ‘invallen’. De poten staan schuin op de grond voor extra stevigheid. De armleuningen lopen schuin af voor extra comfort.

Het ontwerp heeft een stijlvolle luxe houten look, met een design touch door het minimalistische ontwerp. Het materiaal is FSC en PEFC gecertificeerd berken multiplex met een Amerikaans noten fineer toplaag en messing schroeven. De certificering garandeert dat het materiaal van duurzaam beheerde bossen afkomstig is. De stoel is met de hand afgeschuurd en gelakt in de studio in Amsterdam.

Nu CNC freestafels zeer veel gebruikt worden is dit een ideaal ontwerp en product voor projecten op afstand, waarbij je het ontwerp digitaal verstuurd en vlakbij de plek van bestemming laat frezen en afwerken. Kortom, een duurzame, stijlvolle oplossing.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Van Oldenbarneveldtstraat 52-z
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel CNC architectural chair by Mokkō Amsterdam
  • Projectarchitect(en) Aad Bos
  • Toeleveranciers Blok Plaatmateriaal, Beverwijk
  • Definitief ontwerp Oktober 2017
  • Ontwerpbureau Mokkō Amsterdam
Reageer op dit artikel