Project

ARC17 Interieur: Tandartsenpraktijk DuoDent – Villanueva Architect

Interieur

Een voormalige autogarage is door Villanueva Architect getransformeerd tot tandartsenpraktijk. Van het bestaande gebouw bleven alleen de constructieve kolommen en het dak overeind. Nieuwe puien zorgen voor een frisse uitstraling. In het interieur creëert een functionele doos een heldere plattegrond.

ARC17 Interieur: Tandartsenpraktijk DuoDent – Villanueva Architect
foto: Villanueva Architect

Motivatie ARC17 Interieur Award

“Het interieur van tandartsenpratkijk DuoDent is geen aanvulling op de architectuur, maar vormt juist de kern en basis van de opdracht. De wens van de opdrachtgever om een uitnodigend en open karakter te creëren zonder daarbij het private karakter van de zorgfunctie uit het oog te verliezen, is in detail uitgewerkt door de architect. Functionele blokken zijn zorgvuldig als interieur elementen in de ruimte geplaatst zodat een schijnbaar vanzelfsprekende functionele routing in het gebouw ontstaat.”

“Alle functies zijn geïntegreerd in de “blokken” en worden zo onderdeel van de dynamische ruimte. De ontworpen meubelelementen zoals de banktafel en balie dragen bij aan het dynamisch karakter waarbij de vloeiende vormen voortkomen uit het functionele gebruik van de meubels. Het materiaalgebruik draagt bij aan een warm en rustgevende sfeer voor de bezoeker dat goed wordt gecombineerd met de schone, functionele en heldere opzet van het praktijkgedeelte.”

 

Bekijk hier het project

 

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel