Project

ARC17 Architectuur: IKC De Geluksvogel Maastricht – UArchitects

Architectuur

Digitaal lesgeven en milieueducatie staat centraal in het Integraal Kind Centrum in Maastricht. Het nieuwe gebouw naar ontwerp van UArchitects huisvest een basisschool, bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang en gymzaal. In de energieneutrale school lopen de lokalen over in andere ruimtes. Zo wordt de hele omgeving bij het onderwijs betrokken.

ARC17 Architectuur: IKC De Geluksvogel Maastricht – UArchitects
Integraal Kindcentrum “de Geluksvogel” door UArchitects/Misak Terzibasiyan (2017)

Motivatie ARC17 Architectuur Award

“Wij hebben in ons ontwerp van IKC de Geluksvogel het begrip duurzaamheid in alle facetten neer willen zetten, waarbij we architectuur wilden realiseren die zelfs na jaren nog zou fascineren en de tand des tijds kon weerstaan. We hebben in ons ontwerp daarom niet gekozen voor een tijdgebonden architectuur, maar juist voor een tijdloos ontwerp dat zowel een robuust karakter heeft als ook meegaand is met de gebruikers van dit onderwijspaviljoen. In dit duurzame gebouw willen we architectuur (exterieur en interieur) laten beleven door alle zintuigen te prikkelen en te stimuleren.”

“Samen met de adviseurs is een gebouw ontworpen dat flexibel en aanpasbaar is. Mocht het gebouw in de toekomst een andere bestemming krijgen, dan kunnen de verschillende compartimenten waaruit het bestaat makkelijk aangepast worden aan de eisen en wensen van de nieuwe gebruiker, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Bekijk hier het project

 

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel