Project

ARC16: Manhattan Chair – Don Hoppenbrouwer

Geen categorie

De stoel is een lounge zit-werkplek voor elk gebruik. Op kantoor, in de openbare ruimte of gewoon thuis. Op kantoor in representatieve ruimtes als zit-werkplek voor medewerkers en bezoekers. In de openbare ruimte, bijvoorbeeld een luchthaven, als wacht-werkplek. Of in een huiselijke omgeving als luie stoel voor thuiswerken, internetgebruik en televisiekijken. De stoel biedt de mogelijkheid om op een tablet of laptop te werken, te schrijven, stukken door te nemen, rustig te mijmeren of een powernap te doen.

ARC16: Manhattan Chair – Don Hoppenbrouwer

Het ontwerp voor de stoel is functioneel en tijdloos. De inspiratie voor het ontwerp komt voort uit de composities en vlakverdelingen van de schilderijen van Piet Mondriaan. De stoel is anderhalf maal zo breed als een normale stoel. Deze extra breedte creëert een afl egvlak voor een tablet of laptop, schrijfwaren en paperassen. De extra brede leuning dient als ondersteuning van de arm bij het werken op een tablet. Voor linkshandigen is er een uitvoering met de leuning aan de rechterzijde.

De basiskleur van de stoel is zwart, wit of grijs. De hoofdsteun en armlegger zijn in accentkleuren uitgevoerd. De stoel kan bekleed worden met verschillende materialen, bijvoorbeeld leer of stof. Het leer wat toegepast wordt is biologisch en duurzaam. Diverse kleurencombinaies zijn mogelijk. De metalen onderdelen zijn verchroomd.

Duurzaamheid wordt bereikt door een lange levensduur van het product. Het tijdloze aansprekende ontwerp, het toepassen van mooie en kwalitatief hoogstaande materialen en een degelijke constructie van de stoel, dragen bij aan een lange levensduur. Tevens worden zoveel mogelijk circulaire materialen toegepast.

Materialen en constructie

De materialen die toegepast worden in de Manhattan Chair zijn bekledingstof of biologisch leer als afwerking. Gemodelleerd koudschuim is het basismateriaal voor de leuningen en zitting. De constructie wordt gevormd door multiplex plaatmateriaal en hout. Verchroomde stalen strippen dienen als stoelpoten en verbindende elementen tussen de diverse onderdelen van de stoel.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Manhattan Chair - Don Hoppenbrouwer
  • Projectarchitect(en) Don Hoppenbrouwer
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 19-08-2016
  • Definitief ontwerp 19-08-2016
  • Aanvang bouw 19-08-2016
  • Oplevering 20-05-2016
  • Opdrachtgever in eigen beheer
  • Ontwerpbureau Don Hoppenbrouwer
Reageer op dit artikel