Project

Anne Frankschool + Peuterhoek

Geen categorie

Een 11-klassige basisschool van totaal 1785 m2 is voor een bestaande gymzaal 850 m2 geplaatst die gerenoveerd is.

Anne Frankschool + Peuterhoek

Op deze locatie stond hiervoor een oude basisschool die hiertoe is gesloopt. Een basisschool gecombineerd met een peuterspeelzaal leggen de basis voor de verdere ontwikkeling van een kind en trachten hun natuurlijke nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht te stimuleren.

Bij het verhaal dat dit gebouw vertelt is dan ook “het bos”, met zijn veelheid aan kleuren en licht-donker contrast, gekozen. Het ‘bos’ wordt gevormd door de op onregelmatige afstanden, verticaal geplaatste houten profielen, voor de glasgevel, voorzien van verschillende kleurige glasvlakken. In de ontwerpfase is er door ons voor gekozen om twee identieke lokaal groepen van elk 2x 3 lokalen te creëren en waarbij er een verbrede gangzone is gerealiseerd, aan de zijde van de sportzaal. Door middel van een vide is er op beide lagen voldoende daglicht aanwezig en ontstaat er een boeiende ruimtelijke ervaring.  In de verbrede gangzone zijn leer- werkpleinen gesitueerd, waarbij een optimale bruto/netto verhouding is ontstaan.

De efficiënte en functionele opzet zorgt ervoor dat er nu en in de toekomst verschillende onderwijsmodellen mogelijk zijn op de locatie. Daarnaast ligt het speellokaal tussen beide lokaalgroepen en is koppelbaar met de verbrede gangzone. Hierdoor ontstaat er een grote multifunctionele ruimte die voor grotere bijeenkomsten / ontmoetingen gebruikt kan worden.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Anne Frankschool + Peuterhoek
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 2810
  • Voorlopig ontwerp 01-08-2005
  • Definitief ontwerp 01-01-2006
  • Aanvang bouw 07-08-2012
  • Oplevering 01-03-2008
  • Opdrachtgever Gemeente Lansingerland
  • Ontwerpbureau Jorissen Simonetti architecten
Reageer op dit artikel