Project

A Hill On A House in Shibuya, Tokio door Yuko Nagayama

Geen categorie

In Yuko Nagayama’s ontwerp rijst uit het woonhuis een heuvel op, die weliswaar zichtbaar is vanuit alle kamers maar onbereikbaar blijft. Deze plek kan men in gedachten koesteren maar zich nooit toe-eigenen. Door het oog van de bewoners te richten op een aangelichte, witte abstracte berg, onderneemt Nagayama een mentale reis door een ruimte waarin het dagelijkse leven en de hectiek van de stad plaats maken voor geheel eigen voorstellingen.

A Hill On A House in Shibuya, Tokio door Yuko Nagayama

Een symbolische, witte boom is op de rand van deze heuvel geplaatst, ten behoeve van mentale projecties. “Hoewel je eigen lichaam er niet bij kan komen, zijn je gedachten vrij om dat wel te doen, tot in de oneindigheid”, aldus Nagayama. Op deze manier lijkt de mentale reis in A Hill On A House op een visuele collage waarin geen enkele logische opeenvolging valt te ontdekken.

Het volledige artikel verscheen eerder in de Architect, nummer 10, 2008, p44-47.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel A Hill On A House in Shibuya, Tokio door Yuko Nagayama
  • Projectarchitect(en) Mitsuyo Yabuki
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) Oppervlakte kavel 131 m2 / Oppervlakte begane grond 78 m2 / Oppervlakte totaal 256 m2
  • Voorlopig ontwerp 16-10-2009
  • Definitief ontwerp 01-01-2005
  • Aanvang bouw 01-03-2008
  • Oplevering 01-01-2006
Reageer op dit artikel