artikel

Bekroond design voor daglicht

productnieuws

Bekroond design voor daglicht

Met de lijn platdakramen biedt FAKRO een design oplossing voor donkere kamers onder het platte dak. Het platdakraam zorgt voor meer lichtinval door een groot glasoppervlak, hoge isolatie en optimale veiligheid. Diverse vakjury’s hebben het product bekroond voor zijn innovatieve ontwerp.

FAKRO platdakraam voor ’t mooiste licht

De uiteenlopende daglichtoplossingen van FAKRO laten zien dat je met licht kunt spelen in ruimtes onder een schuin of plat dak. Hierdoor haal je meer uit de ruimte en neemt de beleving en het comfort ervan toe. Ook de lijn platdakproducten is ontwikkeld vanuit de gedachte dat alleen ’t mooiste licht zorgt voor het beste wooncomfort. Ze worden gekenmerkt door een optimale lichtbeleving, uitstekende technische waardes en een uniek design.

Elektrisch bedienbare platdakraam (type DEF) van Fakro

Prijswinnende uitvoeringen

Deze combinatie tussen techniek en design heeft de lijn platdakramen van FAKRO al diverse prijzen opgeleverd. Het elektrisch bedienbare platdakraam (type DEF) is in 2016 bekroond met de Red Dot Design Award. Dit platdakraam biedt extra gebruiksgemak door een elektrische aansturing via bijvoorbeeld afstandsbediening, tablet of smartphone. De beloopbare variant (type DXW Walkable) is speciaal ontwikkeld om daglicht te brengen in ruimtes onder een dakterras. Het Walkable platdakraam is in 2016 bekroond met een Archiproducts Design Award en wint ook dit jaar een prijs voor zijn innovatieve ontwerp; de ICONIC AWARDS 2018: innovative Architecture – Best of Best.

Het Walkable platdakraam is speciaal ontwikkeld om daglicht te brengen in ruimtes onder een dakterras

Moderne architectuur

Wat maakt het ontwerp van de FAKRO platdakramen zo bijzonder? De productlijn past qua uiterlijk en technische eigenschappen perfect in de moderne architectuur. Dit is vooral terug te zien in de vlakke glasplaat. Deze wordt volgens de laatste technieken gelijmd waardoor een hoge duurzaamheid en unieke esthetiek ontstaat. De beglazing kent een erg goede isolatiewaarde en ook de opstand is opgebouwd uit geïsoleerde meercellige PVC profielen. FAKRO zorgt hiermee dat de platdakramen zich uitstekend lenen voor passiefbouw. De gebruikte materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en geven een minimale belasting van het milieu en zorgen voor een lange levensduur.

Technische kenmerken op een rij

– Hoge isolatiewaardes tot wel Uw=0,64 W/m²K
– Sterke geluidswering voor de onderliggende ruimte tot 34dB.
– Getest op inbraakwerendheid conform de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen
– Grote doorvalveiligheid (SB: 1200)

Meer informatie over FAKRO’s daglichtoplossingen voor het platte dak vindt u op de productpagina FAKRO’s platdakramen.

Reageer op dit artikel