artikel

LED-verlichting in draaideuren

productnieuws

Naast het feit dat een draaideur functioneel moet zijn voor een gebouw, wil het oog natuurlijk ook wat. Het gebruik van veel glas is de trend. Een andere tendens die we momenteel veel zien, en die goed te combineren is met de volglazen draaideur, is het gebruik van LED-verlichting. Wat is er allemaal mogelijk met LED-verlichting in draaideuren?

LED-verlichting in draaideuren

Voordelen LED-verlichting

LED-verlichting heeft in vergelijking met ‘traditionele verlichting’ veel voordelen. Het is algemeen bekend dat LED-lampen milieuvriendelijker zijn, een langere levensduur hebben en daardoor beter zijn voor de portemonnee. Maar LED-verlichting in een entree heeft nog meer voordelen. Opvallende verlichting geeft een elegante uitstraling en maakt de entree tot een echte eyecatcher.  

Mogelijkheden LED-verlichting in draaideuren
Voor het toepassen van LED-verlichting zijn diverse mogelijkheden. Een belangrijke voorwaarde voor het toepassen van de verlichting is ruimte. Om eenheid te creëren is ruimte nodig waarin de LED-verlichting weggewerkt kan worden. Uiteindelijk moet het effect van LED-lampen zichtbaar zijn, niet de techniek. Over het algemeen worden de LED-lampen in het plafond aangebracht. Dit kunnen inbouwspots zijn,  indirecte LED-verlichting boven een glazen plafond of een LED-string (Chainlight). Wat ook een mooi effect geeft, is het plaatsen van een lichtobject in een glazen cilinder boven de draaideur.

Ook op het gebied van kleur is veel mogelijk; u kunt kiezen voor één kleur of juist meerdere kleuren die elkaar afwisselen. En wilt u warm of juist fel licht? Het kleurgebruik heeft veel invloed op het totaalplaatje. Het zorgt ervoor dat uw entree de aandacht trekt, het kan een ruimte groter of kleiner laten lijken en het is sfeerbepalend.

Voorbeeldprojecten
LED-verlichting in draaideuren is bij uitstek geschikt voor theaters, luxe winkels, warenhuizen en kantoorpanden. Het is op tal van manieren toe te passen. In een speciale Blogpost over ‘LED-verlichting in draaideuren’ lichten we een aantal projecten uit waar dit op bijzondere manieren is toegapast.

Reageer op dit artikel