artikel

VELUX biedt inbraakwerende oplossingen voor opklimbare situaties

productnieuws

Ook via het dak kan men ongewenst een gebouw of woning binnenkomen. In het Bouwbesluit staat daarom duidelijk beschreven dat ook lichtkoepels en dakramen binnen bereik inbraakwerend moeten zijn. De inbraakwerende VELUX tuimelvensters en alle vaste en ventilerende VELUX lichtkoepels kunnen in deze situaties zonder zorgen worden toegepast.

VELUX biedt inbraakwerende oplossingen voor opklimbare situaties
gab1769_ex1A_ 003

 

In veel situaties worden dakramen en lichtkoepels buiten bereik geplaatst. Wanneer deze bij het verlaten van de woning worden afgesloten, bieden ze geen gelegenheid tot inbraak. Wanneer dakramen of lichtkoepels voor inbrekers door opklimming echter goed te bereiken zijn, bijvoorbeeld wanneer ze op de eerste verdieping of op een uitbouw worden geplaatst, is het verplicht om te kiezen voor een compleet product dat in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW®). De inbraakwerende VELUX tuimelvensters en VELUX lichtkoepels kunnen in deze situaties zonder zorgen worden toegepast.

De inbraakwerende VELUX tuimelvensters zijn standaard voorzien van inbraakwerende maatregelen, zoals extra hang- en sluitwerk en een roestvrijstalen glaslijst en zijn leverbaar met wit afgelakte of witte vochtbestendige kozijnen. Ze zijn door een officiële keuringsinstantie getest en voldoen daarmee aan weerstandsklasse 2, waardoor ze in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dakramen in bestaande woningen die eenvoudig bereikbaar zijn en op dit moment niet in aanmerking komen voor het PKVW kunnen, door het toevoegen van speciale sloten, ook inbraakwerend worden gemaakt.

Inbraakwerende lichtkoepels
Ook in situaties waar oudere plastic lichtkoepels door opklimbaarheid bereikbaar zijn, is het verstandig om deze te vervangen door een inbraakwerende lichtkoepel. Alle VELUX lichtkoepels zijn direct onder de koepel voorzien van een extra glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing en een verstevigde kunststof opstand die aan het dakbeschot wordt vastgeschroefd. Hierdoor zijn de lichtkoepels niet in zijn geheel te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat alle vaste en ventilerende VELUX lichtkoepels zonder toevoeging van extra materialen, zoals een barrièrestang of rekwerk, voldoen aan weerstandsklasse 2. Hierdoor voldoen ze aan het BouwBesluit en komen ze in aanmerking voor het PKVW. Ze kunnen dus ook in bereikbare situaties veilig worden toegepast.

Klik hier voor meer informatie over inbraakwerende VELUX oplossingen.

 

Reageer op dit artikel