artikel

Bijna monolitisch plafond zet auto’s in de spotlight

productnieuws

In Nederland vernieuwt Volvo het interieur van meerdere dealervestigingen. Interieurarchitectenbureau Peelen Interieur haalde de opdracht binnen, een totale make-over die moet aansluiten bij de visie hoe een modern dealervestiging eruit moet zien. Het is meer dan een nieuw ontwerp: het interieur moet ook de identiteit en de waarden van het merk Volvo weerspiegelen.

Bijna monolitisch plafond zet auto’s in de spotlight

Een consistente merkervaring bij Volvo Mobility Center in Vlaardingen

Voor het nieuwe interieur van de autodealers is er een warm, Scandinavisch ontwerp nodig in de kantoren en vergaderruimtes, en daarnaast een lichte showroom en open onderhoudsruimtes. Het verwijdert barrières, zodat de klant centraal komt te staan en een overtuigende merkervaring beleeft. Het Volvo Mobility Centre Vlaardingen onderging als één van de eerste Volvo-dealers deze transformatie.

Na een gesprek met Bovero B.V., een vooraanstaand Nederlands montagebedrijf van verlaagde plafonds en scheidingswanden die gekozen was voor het project, besloot interieurarchitect Toke Peelen om ROCKFON Blanka® plafondtegels te gebruiken. Het was cruciaal dat het plafond een bijna monolithische vlakte van witheid boven de auto’s zou vormen. “We hadden een erg wit plafond nodig om de ruimte open en helder te doen aanvoelen”, legt Peelen uit. “Een neutrale lichtreflectie en een niet-richtinggebonden look waren ook erg belangrijk. Gekleurde of getextureerde oppervlakken kunnen er namelijk voor zorgen dat mensen de kleur van de auto anders zien. ROCKFON Blanka weerkaatst een heel neutraal, zacht licht, waardoor de auto’s er fantastisch uitzien.”

Terwijl ROCKFON Blanka aan de esthetische eisen van de architect voldeed was Jerry van Horik, commercieel directeur bij Bovero, gewonnen voor de eenvoudige installatie. Hij legt uit: “De installateur moet niet nadenken over de richting van de tegels. Als hij moet teruggaan naar een bepaald deel van het plafond om het af te werken, moet hij geen rekening houden met de legrichting. Heel handig, want zo kan hij sneller werken.” Deze eigenschap van ROCKFON Blanka wierp zijn vruchten af bij de open indeling van de ruimte.

De installatie verliep op rolletjes en van Horik merkt op dat “iedereen erg enthousiast is over het eindresultaat met ROCKFON Blanka. We hebben gedaan wat we hadden beloofd en hebben een dikke pluim gekregen van onze klant.”

Zowel Toke Peelen als Jerry van Horik zijn erg enthousiast over ROCKFON Blanka. Volvo is zo tevreden met het resultaat dat dit product ook in een groot aantal andere dealervestigingen wordt toegepast die de komende maanden gerenoveerd worden.

Bekijk het filmpje over deze case study of ontdek Rockfon Blanka op www.rockfon.nl/blanka.

Reageer op dit artikel