artikel

3 redenen om voor een systeemplafond te kiezen

productnieuws

Mat wit vergroot het ruimtegevoel
De nieuwe kantoren voor LE34 ontwerpen bleek een uitdaging voor de architect: hij moest een gebouw uit het midden van de jaren ’80 omtoveren tot een licht en modern interieur. Het meeste daglicht stroomde naar binnen door de hoge glazen voorgevel en door de ramen aan buitenmuren. Die laatsten hadden een normaal formaat en konden niet worden vergroot. “Daarom was het belangrijk dat het licht zo ver mogelijk naar binnen geprojecteerd werd”, legt de architect van het Deense Vision Arkitekter uit.

3 redenen om voor een systeemplafond te kiezen

ROCKFON Blanka, kon perfect worden aangepast aan de bestaande structuur van het gebouw. De lange, rechte lijnen van de Z-edge hielpen diepte te creëren in de kantoren. Met zijn uitstekende lichtreflecterende eigenschappen hielp ROCKFON® Blanka™ het licht dat door de ramen en via de voorgevel naar binnen kwam beter te verspreiden. Zo slaagde de architect erin om het interieur ruim en luchtig te maken.

Van de tekentafel naar een schone toekomst
Toen de Zweedse architecten van BAU het nieuwe hoofdkantoor in Stockholm van een belangrijk telecombedrijf mochten ontwerpen, wilden ze dat de kantoren een natuurlijk, naadloos verlengde vormden van het typerende atrium in het gebouw. Maar ze wilden ook dat het ontwerp er door de jaren heen stralend zou blijven uitzien.

De architecten en de aannemer ontdekten ook een onverwacht voordeel van ROCKFON Blanka: zijn antistatische eigenschappen. “Statische lading is vaak een probleem, vooral tijdens de fase van het vastgoedbeheer. Ze zorgt ervoor dat de plafonds vuil worden rond de ventilatie-elementen en lichtarmaturen. ROCKFON Blanka biedt echt een toegevoegde waarde en verlengt de levensduur van het plafond”, merkt de aannemer op.

Natuurlijk licht staat centraal
In Nederland vernieuwd Volvo het interieur van meer dan negentig dealervestigingen: een totale make-over die moet aansluiten bij de visie hoe een modern dealervestiging eruit moet zien. Voor het nieuwe interieur van de autodealers is er een warm en helder, Scandinavisch ontwerp nodig in de kantoren en vergaderruimtes, en daarnaast een lichte showroom en open onderhoudsruimtes. Het verwijdert barrières, zodat de klant centraal komt te staan en een overtuigende merkervaring beleeft. Het Mobility Centre Wilhelmina in Vlaardingen onderging als eerste verdeler deze transformatie.

Na een gesprek met Bovero B.V., besloot interieurarchitect Toke Peelen om ROCKFON® Blanka™ plafondtegels te gebruiken. Het was cruciaal dat het plafond een bijna monolithische vlakte van witheid boven de auto’s zou vormen. “We hadden een erg wit plafond nodig om de ruimte open en helder te doen aanvoelen”, legt Peelen uit. “Een neutrale lichtreflectie en een niet-richting gebonden look waren ook erg belangrijk. Gekleurde of getextureerde oppervlakken kunnen er namelijk voor zorgen dat mensen de kleur van de auto anders zien. ROCKFON Blanka weerkaatst een heel neutraal, zacht licht, waardoor de auto’s er fantastisch uitzien.”

Reageer op dit artikel