artikel

Verwarmingssystemen in nieuwbouwhuizen

productnieuws

In een nieuwbouwhuis zijn de mogelijkheden groot. Je kunt namelijk makkelijker aanpassingen maken of al rekening houden met bepaalde beslissingen tijdens de bouw. Een aspect om naar te kijken is het verwarmingssysteem dat je gaat gebruiken. Het juiste systeem zorgt voor een flinke besparing op de stookkosten. Het is daarom slim om jezelf goed te laten informeren. Naast de kosten is ook het milieu belangrijk. Een gezond milieu zorgt immers voor een gezonde toekomst. Er zijn systemen die deze twee speerpunten perfect kunnen combineren. Dat is zeker een zoektocht waard!

Verwarmingssystemen in nieuwbouwhuizen

Wat is nodig?

Voor je een keuze gaat maken voor een verwarmingssysteem, is het van belang om te weten hoeveel warmte er precies nodig is. Dit is afhankelijk van de grootte van de woonruimtes en het aantal inwoners. Het is namelijk belangrijk dat het verwarmingssysteem voldoende warmte kan genereren. Verstandig is om een systeem aan te schaffen dat meer kan voorzien dan wat de behoefte is. Zo maakt het niet uit als er toch meer nodig blijkt te zijn.

Het bepalen van de energiebron

De verschillende verwarmingssystemen zijn erg divers. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor zonnepanelen, maar ook voor een cv-ketel. Het is aan te raden om te kiezen voor een combinatie van energiebronnen. Er kan bijvoorbeeld een jaartje minder zon zijn. Dan is het toch fijn om te kunnen genieten van een warm bad en een verwarmd huis. Ook kunnen energieprijzen stijgen en zijn er nog meer onverwachtse omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden. Door hierop in te spelen, bereid je jezelf voor op de toekomst.

De juiste cv-ketel

Er zijn verschillende soorten cv-ketels beschikbaar. De Intergas HRX is hier een voorbeeld van. Deze ketel is geïntroduceerd in 2016. Energiebesparing wordt gecombineerd met kracht. Er is geen boiler nodig, omdat warm water snel wordt geleverd. Daarnaast maakt het niet uit of de ruimte erg groot is of juist klein. De capaciteit is namelijk erg groot. Dit maakt de cv-ketel erg geschikt voor elk huis. Het kiezen van de ketel wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Deze ketel is onder andere beschikbaar bij CV Koopjes.

Reageer op dit artikel