artikel

Nieuwe VELUX vlak glas oplossing voor platte daken

productnieuws

De VELUX Groep heeft voor platte daken een nieuwe vlak glas oplossing ontwikkeld. Deze zeer functionele en energie-efficiënte daglichtoplossing van gerenommeerde VELUX kwaliteit zorgt naast een goed binnenklimaat ook voor een elegante oplossing op platte daken.

Nieuwe VELUX vlak glas oplossing voor platte daken

De VELUX vlak glas lichtkoepels zijn op dezelfde manier vervaardigd als de klassieke VELUX lichtkoepels, maar aan de buitenkant gestyled. Het minimalistische design van de vlak glas oplossing bestaat uit een 4 mm geharde vlakke buitenruit die ingeklemd zit in een strak profiel en lijstwerk van weersbestendig onderhoudsarm PVC. De hybride opbouw met isolatie in het kozijn en een glaselement van hoogrendementbeglazing aan de binnenzijde, zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde met een U-waarde van 1,2 W/m2K, doorvalveiligheid en zeer weinig contactgeluid (46 dB).

Ventilerende lichtkoepel voor natuurlijke ventilatie
De vlak glas oplossing is verkrijgbaar in verschillende maten en een vaste en een ventilerende variant. De VELUX INTEGRA® vlak glas lichtkoepel is ideaal voor situaties waar niet alleen daglicht, maar ook voldoende frisse lucht nodig is. Deze elektrische lichtkoepel heeft een verborgen motor die wordt aangedreven door een intelligent besturingssysteem via de VELUX INTEGRA® bedieningstablet. Daarmee kunnen ruimtes eenvoudig worden geventileerd om snel een beter binnenklimaat te creëren. De regensensor zorgt ervoor dat de VELUX INTEGRA® vlak glas lichtkoepel automatisch weer sluit bij de eerste regendruppels.

Inbraakveilig volgens BouwBesluit
Zowel de vaste als VELUX INTEGRA® vlak glas lichtkoepel voldoen aan weerstandsklasse 2 volgens NEN 5096, waarmee ze in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. De VELUX vlak glas lichtkoepels zijn tevens ontworpen om snel en eenvoudig te kunnen monteren. Voor een goede afwatering, worden de VELUX vlak glas lichtkoepels geplaatst in een minimale hellingshoek van 5°. De speciale aftimmergroef zorgt voor een naadloze aansluiting op het plafond voor een nette en strakke afwerking. Om het daglicht op bepaalde momenten te kunnen reguleren zijn voor alle maten en typen vlak glas lichtkoepels perfect passend VELUX INTEGRA® verduisterende en lichtdoorlatende plisségordijnen beschikbaar.

De vlak glas lichtkoepels zijn voorzien van 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie.

Meer informatie: VELUX Groep

Reageer op dit artikel