artikel

Toekomstbestendige Architectuur

productnieuws

In de oude binnenstad van Amersfoort is de afgelopen tijd een geheel nieuw stadshart gecreëerd. Een hogeschool, megabioscoop, winkels, horeca, kantoren en woningen vinden hier onderdak in nieuwe, moderne accommodaties. Een van de actuele nieuwkomers is het Eemhuis. Dit culturele centrum beslaat zo’n 15.000 vierkante meter en biedt ruimte aan een kunstopleiding, kunstgalerie, bibliotheek en de stadsarchieven. Neutelings Riedijk Architecten heeft het Eemhuis zo ontworpen dat er actieve kruisbestuiving kan plaatsvinden tussen de verschillende functies.

Toekomstbestendige Architectuur

Over het ontwerp

Het gehele ontwerp van het Eemhuis kent opvallende materiaalcombinaties met onder meer eikenhout, baksteen, schoon beton en aluminium. Bij de trappen en etages koos Neutelings Riedijk Architecten voor een volledig transparant beeld met Easy Glass® Slim en RVS handrail. Deze hoogwaardige materialen sluiten goed aan bij de heldere, open architectonische structuur van het gebouw. In totaal werd circa 200 meter Easy Glass® Slim geïnstalleerd.

`Easy Glass Slim brengt modern design, optimale transparantie en betaalbaarheid samen in één railingsysteem‘

Easy Glass® Slim is een complete en betaalbare oplossing voor zowel interieur als exterieur. Dit systeem is bij uitstek geschikt voor gebouwen die profiteren van een minimalistische, transparante look – waar een maximale belasting van 1 kN volstaat. Met het unieke Safety Wedge systeem zijn de glaspanelen snel en gemakkelijk te monteren. Easy Glass Slim van Q-railing is dan ook hét schoolvoorbeeld van optimaal samenspel tussen design, veiligheid en functionaliteit.

 Kijk op www.q-railing.com voor een compleet systeemoverzicht, downloadbare BIM-objecten, inspirerende referentieprojecten en veel meer. Of mail ons.

Reageer op dit artikel