artikel

XLnt akoestische plafondpanelen

productnieuws

Hunter Douglas presenteert unieke plafondpanelen van composiet opbouw met swingdown-systeem: XLnt. De gelaagde opbouw – gebaseerd op composiettechnologie uit de luchtvaart – zorgt voor een ongekende stijfheid van de plafondpanelen. De stijfheid van de panelen is te danken aan het aluminium binnenwerk met honingraatvorm. Zelfs bij de maximaal verkrijgbare afmetingen van 1,25 meter breedte bij 2,5 meter lengte buigen ze niet door. Dit geeft architecten grote vrijheid bij het creëren van hun ontwerpen, ze hoeven nauwelijks rekening te houden met de overspanning van het materiaal. De vlakheid van de XLnt-panelen zorgt in combinatie met de afmetingen en kleine naad rondom voor een esthetisch fraai en vloeiend plafondontwerp.

XLnt akoestische plafondpanelen

Dankzij het swingdown-systeem is ieder afzonderlijk plafondpaneel eenvoudig naar beneden te klappen, dit geeft monteurs en technici snel en op elke willekeurige plek eenvoudig toegang tot het plenum. Bovendien klapt het paneel in de breedte naar beneden, waardoor de doorgang in de ruimte zo min mogelijk versperd wordt.

De plafondpanelen zijn verkrijgbaar in twee varianten: een gesloten, drielaagse variant die volledig vlak is én een open, geperforeerde vierlaagse variant met een hoge geluidsabsorptiewaarde (αw 0.75). Aan beide panelen is de Eurobrandklasse A2 toegekend, waarmee ze voor vrijwel alle toepassingen en gebouwen geschikt zijn.

De XLnt plafondpanelen zijn speciaal ontwikkeld voor ruimtes waar architecten met grote afwerkingselementen willen werken die vlak moeten zijn, bijvoorbeeld luchthavens, trein- en metrostations, kantoorruimten en andere utilitaire gebouwen. 

Meer informatie, bezoek dan onze website of neem contact op met onze afdeling Architectural Projects Nederland: 010-4962222.

Reageer op dit artikel