artikel

Glazen balustrade

productnieuws

Vorig jaar heropende het volledig gerenoveerde Museum Vlaardingen zijn deuren. De glazen balustrade Easy Glass Pro van Q-railing steelt de show in de spectaculaire architectuur van dit gemoderniseerde monument.

Glazen balustrade

 

Moderne interpretatie
Daar waar oud en nieuw samenkomen, zijn beglaasde doorbraken gemaakt in het bestaande metselwerk. Het resultaat: interessante zichtlijnen die de ruimtelijke complexiteit, loftachtige hoogteverschillen en dynamische uitzichten onthullen.

Alleen glas
Architect Wijnand Houdijk legt uit dat het vanwege de niveauverschillen en loftachtige indeling essentieel was om te kiezen voor een balustradeoplossing zonder conventionele handrailingen of metalen profielen die het zicht zouden kunnen belemmeren. Glasrailingen bleken een must. Houdijk Architecten werkte hiervoor samen met Q-railing, waarbij de keus uiteindelijk viel op het Y-vormige vloerprofiel van Easy Glass Pro.

De glasrailing bood zowel transparantie als het unieke voordeel om elk afzonderlijk glaspaneel kaarsrecht uit te kunnen lijnen. Dit alles vanaf de binnenzijde van de balustrade en, dankzij de vorm van het Y-profiel, zonder problemen te geven voor de al afgewerkte betonnen verdiepingsvloeren.

Wijnand Houdijk legt uit dat hij erg blij is met de manier waarop de verschillende materialen het designconcept zijn geïntegreerd: “Loop je door het gebouw, dan zie je hoe goed de glazen puien en de glazen balustrades werken voor het realiseren van mijn designconcept van transparantie.”

Meer informatie over Easy Glass Pro en inspirerende projectbeelden vindt u op  www.q-railing.com.

 

Reageer op dit artikel