artikel

Samen bouwen aan de toekomst

productnieuws

Hoogste mate van architectonische vrijheid qua ontwerp en uitvoering.
De hoge eisen vanuit de architectuur heeft ons er toe aangezet een compleet nieuwe generatie aluminium stijl- en regelplatform te ontwikkelen, gedeeltelijk gebaseerd op reeds vertrouwde technieken, bijvoorbeeld de overlappende ontwatering. Het Schüco vliesgevelsysteem FWS (Façade Wall System) biedt een volledig nieuwe dimensie in architectonische vrijheid, waarbij de allerbeste kwaliteit voorop staat met de meest efficiënte projecttoepassing. Schüco partners beschikken over de meest innovatieve tijd- en kostenbesparende productie- en montagetechnieken met uiteindelijk één doel: het realiseren van de gebouwen met de allerhoogste mate van duurzaamheid, betrouwbaarheid, design en transparantie.

Samen bouwen aan de toekomst

De smalste gevelaanzichten ooit
De nieuwste generatie aluminium stijl- en regelconstructie Schüco FWS 35 PD verhoogd met aanzichtbreedten van slechts 35 mm de transparantie in moderne gebouwen. Naast de hoge architectonische kwaliteit van het systeem, is in de ontwikkelingsfase sterk rekening gehouden met de meest rationele en tegelijkertijd snelle assemblage in de fabriek en montage op de bouw. Zo zorgen geprefabriceerde systeemcomponenten voor een duidelijke afname van de productietijd met bovendien een reductie van faalkosten. De FWS 35 PD.SI voldoet zelfs aan de eisen op het gebied van de thermische isolatie op Passiefhuisniveau!

Volledig geïntegreerde raamvleugel
Bij de nieuwe aluminium gevel FWS 60 CV (Concealed Vent) is de beweegbare raamvleugel op briljante wijze compleet in het gevelprofiel geïntegreerd. Van buiten is dus geen verschil te zien tussen vaste beglazing en te openen delen. Binnen is alleen een voeg te zien en een greep! Met dit gevelsysteem kunnen unieke gevelontwerpen worden gerealiseerd, in dit geval met gatvullende elementen of verdieping hoge raamstroken. Een glazen Frans balkon hoort tot de mogelijkheid als ook een geïntegreerde hulp voor het comfortabel bedienen.

Unieke workflow, direct van ontwerp naar fabricage
De ontwikkeling in de digitalisering van ontwerptools biedt de architect de mogelijkheid complexe geometrieën en vormen van gebouwen te realiseren. En dat in minder tijd en met aanzienlijk minder tussenstappen en minder risico’s. Speciale software en (gratis) Plug-Ins maken het de architect mogelijk om het Parametric System als Revit familie te implementeren. Vervolgens worden alle bewerkingen die fabrieksmatig nodig zijn, automatisch beproefd en gegenereerd als 3D-datamodel. Van ontwerp tot realisatie; van Building Information Modeling tot File-to-Factory-fabrication.

Heldere informatie, ook over brandwering voor gebouwen
In de eerste fase van het ontwerp van een gebouw moeten naast vele andere eisen, de randvoorwaarden op het gebied van brandwering worden getoetst. Architecten die in een vroeg stadium gebruik maken van onze expertise en kennis op het gebied van brandwerende binnenwanden, deuren, ramen en vliesgevels voorkomen onnodig de kans op ontwerpfouten. Ook worden eventuele latere aanpassingen vermeden die in de loop van het proces het ontwerp (en de begroting!) behoorlijk nadelig kunnen beïnvloeden. Er zijn ook andere bronnen beschikbaar die u als architect duidelijk inzicht verschaffen in de regelgeving én de oplossing. Zo zijn er overzichtelijke brochures, handige tabellen – zelfs op een gratis aan te vragen muismat – en eenvoudig te gebruiken CAD-tekeningen en bestekteksten op de site.

Schüco Nederland BV
Mijdrecht
0297 233 670
info@schueco.nl
www.schueco.nl

Reageer op dit artikel