artikel

Drempel verlagen met een glazen entree

productnieuws

Of het nu om een winkel, hotel, school of kantoorpand gaat: Bijna elke gebouweigenaar wil dat zijn gebouw een gastvrije uitstraling heeft. Daarvoor hoeft de rode loper niet uitgerold te worden, maar het uiterlijk van een gebouw is wel heel bepalend voor de beleving van een bezoeker. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de entree. De deur van een gebouw geeft bezoekers een eerste indruk van het pand en kan bewust of onbewust uitnodigen om naar binnen te stappen. Mede vanwege dat effect wordt de laatste jaren steeds vaker gekozen voor een transparante entreeoplossing.

Drempel verlagen met een glazen entree

Het belangrijkste kenmerk van een glazen entree is het gebruik van grote glasoppervlakken. Glas kan in allerlei soorten deuren toegepast worden. Van klapdeuren, vouwdeuren, schuifdeuren tot volglazen tourniquets of draaideuren. Een ander kenmerk is dat er in deze entree types weinig constructieve profielen zichtbaar zijn, en dat het aantal rvs onderdelen voor het frame en de glasklemmen tot het minimum wordt beperkt.

Entree met gastvrije en elegante uitstraling
Als er veel tijd en moeite is gestoken in het ontwerpen van een prachtige voorgevel, wilt u een entree die aansluit bij het design. In veel gevallen kan een glazen entree daarvoor een uitkomst zijn. Want buiten het gastvrije aspect ziet een transparante entree er heel elegant en strak uit. Het slanke, hoge en ranke uiterlijk maakt een glazen deur geschikt om toegepast te worden in een moderne gevel. Maar het kan juist ook een blikvanger zijn in een complex met een klassiekere architectuurstijl.

Welk type entree past het beste bij uw situatie?
Welk type entree je ook kiest, je krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Tegelijkertijd mag de functionaliteit niet uit het oog worden verloren. Voor iedere situatie is een entreeoplossing te vinden. Hoe kan de entree bijdragen aan de identiteit en uitstraling van het pand en weten welke entreeoplossing het meest geschikt is voor uw gebouw? Lees dan de Whitepaper “Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw?”

Reageer op dit artikel