artikel

Lamp Baton van Smits Design door Chris Slutter

productnieuws

Het Nederlandse bedrijf Smits Design maakt niet alleen houten vloeren, maar produceert ook verlichting, zoals de lamp Baton. Dit ontwerp van Chris Slutter is geïnspireerd op een dirigeerstok, dat met name tot uiting komt in de voet.

Lamp Baton van Smits Design door Chris Slutter

Chris Slutter haalt zijn inspiratie uit vormen, objecten en voorwerpen die hij tegenkomt in het dagelijkse leven. Voor de Baton keek hij naar een dirigeerstok, een krachtig hulpmiddel voor de dirigent, die bepaalt wat het orkest gaat doen.

De voet bestaat uit gekoppelde uiteinden, die balans geven aan de lamp. Baton lijkt op één staaf te staan, maar de dwars geplaatste buis houdt de lamp tegen.

De lamp is 1,8 m hoog, de kap is verstelbaar en heeft een doorsnede van 45 cm. Baton is leverbaar in een zwarte of witte uitvoering of in gepolijst roestvast staal. Bij deze laatste versie kan een witte of zwarte kap worden gekozen.

Reageer op dit artikel