artikel

Nieuw concept voor goot- en overstekbekleding

productnieuws

Aluminium wordt steeds vaker toegepast bij gebouwdetaillering in plaats van andere materialen, zoals hout en kunststof.

Nieuw concept voor goot- en overstekbekleding

Roval Aluminium heeft met aluminium goot- en overstekbekleding een nieuw concept ontwikkeld, die uitstekend geschikt is als alternatief voor houten of kunststof gootbekledingen.

Aluminium gootbekleding
Dit maatwerkconcept is recent toegepast bij eengezinswoningen die gebouwd zijn volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in het Brabantse Someren. Deze CPO-woningen – twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeswoningen en een vrijstaande woning – zijn alle voorzien van aluminium overstekbekleding en aluminium maatwerk aan de onderzijde van de goot, zoals op de afbeeldingen goed te zien is. Groot voordeel van dit aluminium concept is het duurzame karakter. In tweeërlei opzicht, want aluminium behoudt jarenlang zonder kwaliteitsverlies zijn esthetische uitstraling en het is bovendien onderhoudsarm. Het hoeft niet, zoals bijvoorbeeld bij hout het geval is, na een aantal jaren overgeschilderd te worden. Daarnaast blijven op de aluminium goot- en overstekbekleding van Roval geen lekstrepen achter, zoals bij kunststof oplossingen veelal wel het geval is. Deze aluminium maatwerkbekledingen zijn in vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar; ook de kleurechtheid blijft jarenlang onaangetast.

Voor alle type woningen
De aluminium gootbekleding van Roval Aluminium is niet alleen voor nieuwbouwwoningen interessant, maar zeker ook voor renovatiewoningen, waar goten aan vervanging toe zijn of waar de goten de sluitpost op de onderhoudsbegroting zijn. Het maatwerkconcept van Roval is op vrijwel alle type woningen mogelijk, waardoor het breed toepasbaar is. Meer informatie over aluminium goot- en overstekbekleding is te vinden op www.roval.nl/Overstekbekleding

Reageer op dit artikel