artikel

IsoBouw renovatie-trilogie voor het hellend dak

productnieuws

IsoBouw introduceerde onlangs drie nieuwe isolatiesystemen die het na-isoleren van het hellende dak nog eenvoudiger maken. De productkeuze is afhankelijk van de bestaande situatie en uw wensen. Wij zetten ze even voor u op een rij.

IsoBouw renovatie-trilogie voor het hellend dak


Situatie 1: Een dragend dakbeschot en handhaving van de pannen

Wilt u veel kosten besparen en de huidige pannen handhaven dan is RecaPan een ideale oplossing. De RecaPan-elementen kunnen direct op de oude panlatten worden bevestigd zonder dat de bestaande pannen van het dak af hoeven. Na het leggen van de eerste rij RecaPan-elementen kunnen de pannen direct herplaatst worden op de isolatie. Werken met RecaPan gaat dus snel, voordelig en zonder veel overlast voor de bewoners.

Situatie 2: Een dragend dakbeschot en vernieuwing van de pannen    
SlimFix Reno+ dakelementen kunnen direct op het dragend dakbeschot worden geplaatst.
Met SlimFix Reno+ bereikt men isolatiewaarden tot een Rc van 7.0. De elementen zijn gecacheerd met een waterdichte, dampopen en thermisch reflecterende alu-folie en hebben drie ingelijmde tengels voor extra constructieve sterkte. Door de overlappende randafwerking ontstaat er een aaneengesloten isolatielaag.

Situatie 3: Een oneffen, doorgezakt dak
SlimFix RenoTwin kan vrijdragend worden gemonteerd op vrijwel ieder onderdak dankzij het gebruik van stelschroeven. Ideaal dus bij toepassing op doorgezakte daken of op reeds aanwezige oude dakelementen. Met SlimFix RenoTwin kan een reeds aanwezige isolatielaag worden geïntegreerd in het nieuwe isolatiepakket. Hierdoor zijn er extra besparingen mogelijk op de kosten van de nieuwe isolatielaag. Deze kan dan namelijk dunner, dus voordeliger, zijn.
SlimFix RenoTwin is tweezijdig gecacheerd met een thermisch reflecterende alu-folie. De bovenzijde bevat drie ingelijmde houten regels die het element extra constructieve sterkte geven. De langszijden zijn voorzien van een messing/groef-verbinding waardoor warmtelekken worden voorkomen. SlimFix RenoTwin is waterdicht, maar toch dampopen. SlimFix RenoTwin is leverbaar met een Rc-waarde tot 8.0.

Reageer op dit artikel