artikel

Zorgeloos je oude dag tegemoet

productnieuws

Sinds 1 oktober 2014 wordt aan de zuidkant van Tilburg, aan de rand van het Leijpark, hard gewerkt aan de realisatie van Woonlandschap de Leyhoeve. In de appartementen van dit complex wonen binnenkort de nieuwe ouderen; 55-plussers die al hun woon- en zorgwensen zien ingevuld. Ze krijgen een service die gelijk is aan die van een luxe hotel, maar met -indien noodzakelijk- optimale zorg binnen handbereik.

Zorgeloos je oude dag tegemoet

Volgens de opdrachtgever, bouwondernemer en ontwikkelaar Roozen van Hoppe, maakt flexibel bouwen dit type wonen mogelijk. Voorbijgangers zagen in de afgelopen maanden de bouw gestaag vorderen tot een zes verdiepingen hoog gebouw met een frontbreedte van zo’n tweehonderd meter.

Het doel van De Leyhoeve is het volledig naar wens creëren van een levensloopbestendige woonomgeving voor bewoners met een lichte tot zware zorgbehoefte. Hierbij is een uitnodigende omgeving voor zowel bewoners als bezoekers van doorslaggevend belang. Bovendien is elke woning voorzien van een onzichtbare zorginfrastructuur en heeft de bewoner volledige vrijheid om naar eigen smaak de ruimte in te richten. De 200 reguliere huurappartementen waren snel verhuurd en ook de eerste contracten voor de 85 zorgsuites zijn getekend.

De Leyhoeve moet de basis leggen voor (inter)nationale uitbouw van ‘de nieuwe standaard in ouderenzorg’. Recentelijk is bekend gemaakt dat in Groningen ook een Leyhoeve komt. Efficiënter en goedkoper zorg verlenen is een van de belangrijkste uitdagingen voor het wooncomplex. Senior Assist International neemt de exploitatie en zorg van het centrum op zich. In de komende jaren monitoren zij samen met de eigenaar of de gewenste zorg op peil blijft.
 

BoWall past naadloos in het concept

 

Het BoWall concept staat voor efficiënt en slim bouwen en zet zwaar in op lagere investerings- en exploitatiekosten. Op deze vraag en op de behoefte aan een onzichtbare zorginfrastructuur, is volgens de Leyhoeve BoWall de oplossing. Omdat de wand permanente toegang tot installaties biedt via de goot met afneembare plint, kunnen aanpassingen op installaties eenvoudig en snel worden uitgevoerd en blijft het aangezicht altijd esthetisch. Vanzelfsprekend wordt BoWall ook in andere, nog te bouwen Leyhoeves opgenomen.

De verwachting is dat de bewoners van de Leyhoeve in Tilburg Kerstmis 2015 in hun nieuwe woning zullen vieren.

Bowall _ Zorgeloos een oude dag

Over Luc Jans

Luc Jans in business manager bij BoWall. BoWall is een installatiewand die altijd aan te passen is aan de eisen van de gebruiker. BoWall bestaat uit een wand, een basisinstallatie en een geïntegreerde goot die is afgedekt met een afneembare plint. Deze slimme wand maakt het mogelijk om installaties als schakelaars, lampen, verwarming, water en databekabeling eenvoudig te (ver)plaatsen of te vervangen, zonder de wand te moeten openen. Snel, gemakkelijk en kostenefficiënt.

Reageer op dit artikel