artikel

Voor in de agenda: Energie & Gebouw 6 t/m 8 oktober 2015

productnieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen als het gaat om duurzame energieopwekking en -besparing? Noteer dan alvast een bezoek aan het platform Energie & Gebouw in de agenda, 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Het platform maakt deel uit van Vakbeurs Energie, met ruim 300 deelnemers dé plek om je kennis te verbreden, zakelijke contacten te leggen en uiteraard om de laatste innovaties met eigen ogen te zien.

Voor in de agenda: Energie & Gebouw 6 t/m 8 oktober 2015

 

 

Wendy van de Geijn van beursorganisator 54events: “Vakbeurs Energie geeft bezoekers antwoord op twee kernvragen: hoe kom ik aan mijn energie? En vervolgens: hoe zet ik deze optimaal in? Deze tweede vraag splitst zich uit in de toepassing bij gebouwen en de toepassing in het proces. Om bezoekers een specifiek en bij hun behoefte passend aanbod te bieden, hebben we twee platforms binnen Vakbeurs Energie gerealiseerd: Energie & Gebouw en Energie & Industrie.”

Energie & Gebouw
Hoe optimaliseer je een gebouw zodat er maximaal comfort ontstaat met minimaal energieverbruik? Bij deze vraag komen tal van aspecten kijken die stuk voor stuk terugkomen op de beursvloer en in het inhoudelijke programma. Toonaangevende aanbieders laten innovatieve oplossingen zien, variërend van de gebouwschil tot het binnenklimaat en van verlichting  tot warmwatervoorziening. Ook inhoudelijke thema’s als Esco’s, energielabels en energiecoöperaties komen uitgebreid aan bod.

Programma
Op de website Energievakbeurs.nl/programma/ staat het meest actuele overzicht van de activiteiten die tijdens Energie Gebouw worden georganiseerd. Alvast een kleine greep uit het aanbod.

PassiefBouwen Event
Passief bouwen slaat de brug tussen energieneutraal bouwen en comfortabel wonen, met slimme oplossingen en innovaties die zowel de bouwer als de bewoner ten goede komen. 6, 7 en 8 oktober

Uitreiking Energie Awards
Vakbeurs Energie introduceert twee nieuwe Awards: de Energie Professional- en het Energie Talent  2015. Kandidaten zijn diegenen die als (aanstormend) energieprofessional betrokken zijn bij een opvallend, energiebesparend en/of verduurzamend product of -project. De genomineerden presenteren zich tijdens Vakbeurs Energie. De vakjury maakt vervolgens de winnaars bekend. dinsdag 6 oktober van 11.30 – 12.00 uur

Meten van duurzaamheid
Er zijn diverse meetinstrumenten voor het inzichtelijk maken van duurzaamheid. Welke meetinstrumenten zijn er? Wanneer moet u voor welk instrument kiezen? Aan bod komen o.a. BREEAM-NL en de Co2 Prestatieladder maar ook GPR Gebouw, Greencal, LEED, DPL en EPL. donderdag 8 oktober van 13.30 – 14.30 uur

Duurzame mobiliteit
Uit de evaluaties van eerdere edities van Vakbeurs Energie kwam naar voren dat bezoekers behoefte hadden aan informatie over energiebesparing op het gebied van mobiliteit en elektrische voertuigen. De co-locatie van de vakbeurs Ecomobiel is dan ook een welkome verbreding van het aanbod.

Praktisch
Vakbeurs Energie vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur. Vakbeurs Energie is uitsluitend toegankelijk voor professionals. Toegang is gratis, uitsluitend bij voorregistratie. Kaarten aan de kassa kosten 35 euro.

Direct registeren doe je hier!

Reageer op dit artikel