artikel

Geberit AquaClean Sela douchewc, naar ontwerp van Matteo Thun

productnieuws

Douchewc’s reinigen het onderlichaam met een lichaamswarme, tedere, luchtige douchestraal welke geïntegreerd is in het toilet. De Italiaanse architect en designer Matteo Thun heeft de Geberit AquaClean Sela douchewc ontworpen.

Geberit AquaClean Sela douchewc, naar ontwerp van Matteo Thun

 

 

 

 

Op het oog lijkt de AquaClean Sela een normaal toilet, echter met één druk op de knop komt de verborgen douchearm tevoorschijn en wordt het onderlichaam weldadig gereinigd met een warme waterstraal. Water is bij onze dagelijkse lichaamsverzorging niet weg te denken. We wassen immers onze handen met water, we poetsen onze tanden ermee. Zo ook op het toilet: water werkt vele malen beter en zachter dan toiletpapier. Het reinigt, verfrist en biedt een nieuwe vorm van welzijn. Ontdek het AquaClean gevoel.

Hygiëne in een nieuwe dimensie.
Vanwege de strakke, ongecompliceerde vormen van de Sela voegt dit luxe toilet zich naar elke badkamer. Ontwerper Matteo Thun zegt: “Ik wilde de wc met geïntegreerde douchefunctie zo ontwerpen dat het op een natuurlijke en eenvoudige wijze past in iedere sanitaire ruimte.” De douchewc is niet alleen vanwege zijn design-georiënteerde ontwerp indrukwekkend, maar ook vanwege de geraffineerde technologie.
De intelligente techniek voor de douchefunctie en de aansluitingen voor de stroom- en waterleidingen zijn onzichtbaar in het keramiek geïntegreerd. De douchestraal voelt teder en luchtig aan en zorgt bij een minimaal water verbruik voor maximale hygiëne.

Het doucheprincipe is eenvoudig.
Met de ranke afstandsbediening of middels het subtiele zijpaneel van het toilet activeer je met één druk op de knop de douchefunctie en wordt het onderlichaam gereinigd met een warme waterstraal. Een ervaring van verbluffende frisheid en pure hygiëne. De intensiteit van de waterstraal kan ingesteld worden en zorgt voor een aangename reiniging. Dankzij de geïntegreerde gebruiksdetectie warmt de boiler automatisch op, zodra je op het toilet plaats neemt. Door de energiebesparingsfunctie is het energieverbruik ook in de stand-by modus minimaal. Het keramiek is voorzien van een vuilwerend oppervlak. De ergonomisch gevormde toiletzitting kan samen met de deksel in één beweging worden weggenomen, voor eenvoudige reiniging. Geberit AquaClean Sela voldoet aan de moderne eisen op het gebied van hygiëne, design en duurzaamheid.

Bekroond met twee prestigieuze prijzen
De iF Product Design Award is één van de belangrijkste ontwerpcompetities in de wereld. Uit duizenden inzendingen heeft de jury in 2013 een award voor excellent design aan de Geberit AquaClean Sela toegekend. Ook is de AquaClean Sela vereerd met de Interior Innovation Award. Deze prijs wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze design awards binnen de interieurbranche.

Reageer op dit artikel