artikel

Novoferm lanceert nieuwe NovoSpeed Thermo

productnieuws

Sectionaaldeuren zijn toonaangevend binnen de industrie maar worden ook steeds vaker in eigen huis gebruikt. De reden is heel eenvoudig: dankzij de opbouw kan de sectionaaldeur, afhankelijk van het type geleiderail, horizontaal of verticaal in de ruimte worden bewogen.

Novoferm lanceert nieuwe NovoSpeed Thermo

 

 

 

Snel en ruimtebesparend

Zo wordt maximaal op ruimte bespaard. Novoferm breidt zijn leverassortiment nu uit met de NovoSpeed Thermo snelroldeur en combineert daardoor de eigenschappen van conventionele sectionaaldeuren met een hoge openings- en sluitsnelheid en een minimale insteekdiepte.

De NovoSpeed Thermo van Novoferm garandeert door de ruimtebesparende spiraaltechnologie een toonaangevende functionaliteit. Bovendien is het systeem door zijn geavanceerde techniek zowel zeer snel en duurzaam als aantrekkelijk geprijsd. De microgeprofileerde 40 mm ISO-panelen maken de NovoSpeed Thermo tot een geweldige aanvulling op de ISO-sectionaaldeuren van Novoferm. Behalve een identiek uiterlijk wordt deze deur met name aanbevolen voor ruimten met geringe inbouwdiepten. Dankzij de hoge openingssnelheid tot 1,1 meter per seconde zijn NovoSpeed Thermo deuren vooral geschikt voor druk bezochte ruimten.

De NovoSpeed Thermo is dankzij de plaatsbesparende constructie, waarbij niet langer gewichtscompensatie door middel van kostbare trek- of torsieveren nodig is, zeer onderhoudsvriendelijk. Hierdoor zijn de onderhoudskosten minimaal. De krachtoverbrenging vindt plaats via een opsteekaandrijving die door een frequentieregelaar wordt aangestuurd in combinatie met een uitgekiend ketting-/staalkabelsysteem, dat via tandwielen en keerrollen wordt geleid. Doordat het deurblad wordt ondersteund door loopwielen met kogellagers, wordt het via het aandrijfsysteem snel en zeer stil naar de bovenste en onderste eindpositie bewogen.

De complete aandrijflijn is fabrieksmatig voorgemonteerd. Ondanks het compacte model worden er geen compromissen aan de veiligheid gedaan. Telescopisch uitschuifbare sensoren of in het geleiderailsysteem geïntegreerde lichtschermen zorgen voor een contactloze bewaking van de onderlijst. De fotocelbeveiliging vóór de deur beweegt met het deurpaneel mee, registreert obstakels direct en stopt de aandrijving in een fractie van een seconde. Dit gebeurt zo snel, dat er geen contact kan ontstaan.

Voor een maximale transparantie en optimale lichtinval zijn grote aluminium secties met kunststofbeglazing leverbaar. Hierdoor biedt de NovoSpeed Thermo een individueel, aantrekkelijk design dat perfect in elke gebouwgevel past.

Klik hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel