artikel

Derako Gevelsystemen en meer op de Material Xperience

productnieuws

Op zoek naar “Natuurlijke” inspiratie voor een nieuw project? Of wilt u weten hoe hout als gevelbekleding u project kan verrijken en de duurzaamheid van uw gebouw kan vergroten? Onder andere met een Cradle-to-Cradle certificering en bijdrages aan LEED en BREEAM.

Bezoek dan de stand van Derako International B.V. op de Material Xperience. Het vakevenement welke wordt gehouden van 9 t/m 13 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. U vindt de Derako stand nr. 22  in de sectie “façades en daken.

De Derako oplossing voor façade, plafond en wand

Op de stand is een drie meter hoge constructie te zien met daarop een demo-installatie van het Derako façade, plafond- en wandsysteem. Het Derako façadesysteem is een systeem waarbij de bevestiging van de houten of bamboe lamellen, middels gepatenteerde RVS clips, geheel uit het zicht plaatsvindt. De lamellen worden zonder schroeven en nagels gemonteerd wat corrosiestrepen voorkomt en bovendien zijn de lamellen geheel demonteerbaar.

Tevens is er een inspiratie-display aanwezig welke de beschikbare houtsoorten toont. Naast de vele massief houten varianten laat Derako ook, het nieuw in het programma opgenomen, Derako MOSO bamboe voor façades zien. Het bamboeproduct is inmiddels ook beschikbaar voor de Derako wand- en plafondsystemen

Een Bamboe gevel – met meerdere credits voor LEED en BREEAM

De Derako MOSO gevelbekleding oplossing is tot stand gekomen door een strategische samenwerking tussen de merken Derako en MOSO. MOSO is marktleider op het gebied van innovatieve en duurzame bamboe producten en Derako is leidende in de ontwikkeling en vervaardiging van duurzame en praktisch te monteren systemen voor o.a. gevelbekleding, wandbekleding en plafonds.

Het toegepaste Moso bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. Door de hoge groeisnelheid absorbeert de bamboeplant een grote hoeveelheid CO2 tijdens de groei en na 4 à 5 jaar verhout de bamboestam waarna het zijn eigenschappen, welke veel lijken op hardhout, bereikt. Met deze enorme groeisnelheid van de reuzenbamboesoort Moso, vormt het een zeer geschikt, CO2 neutraal alternatief voor tropisch hardhout.

Het MOSO Bamboe Xtreme product toegepast binnen het Derako gevelsysteem draagt bij aan het verkrijgen van de volgende credits binnen BREEAM en LEED:
•    BREEAM: HEA 2, MAT 1, MAT 3 (FSC®), MAT 5 (HD)
•    LEED BD+C – v4: MR1, MR2, EQ2, MR3 (FSC®) / v2009: MR 6, MR 7 (FSC®), IEQ4.3, IEQ 4.4 (indien nodig als E0)

Bij Derako is uw creativiteit de leidraad

Bij DERAKO wordt uitsluitend projectmatig gewerkt waarbij het ontwerpidee van de architect altijd het uitgangspunt is. De adviseurs van Derako verwelkomen u graag op stand voor inspiratie en verdere productinformatie.

Reageer op dit artikel