artikel

Unidek RenoAero: verbetert het energielabel, verhoogt het comfort

productnieuws

2014 is het jaar van de grote veranderingen: de bestaande woningbouw moet worden verduurzaamd en de overheid heeft daarbij grote energieambities. Ongeïsoleerde bestaande woningen moeten energiebesparend gerenoveerd worden en snel ook. Eind 2013 lanceerde Kingspan Unidek haar ‘verlaag de EPC’-campagne. Unidek Aero dakelementen verlagen de EPC dankzij de hogere thermische dakisolatie, de luchtdichte afwerking en het verminderen van koudebruggen. Leuk voor vrijstaande en geschakelde nieuwbouwprojecten, maar hoe zit dit met renovatieprojecten?

Unidek RenoAero beschikt over hetzelfde verwerkingsgemak als Unidek Aero, maar is specifiek toegespitst op renovatie en de daarbij geldende bouwvoorschriften. Het dunne dakelement is snel verwerkbaar dankzij de zelfborende schroeven en de opbouw van het dakelement met geïntegreerde verstijvers maakt dat grote overspanningen kunnen worden gerealiseerd. EPS Platinum, waaruit de kern van Unidek RenoAero bestaat, is een duurzaam milieuvriendelijk isolatiemateriaal met thermische eigenschappen tot en met passiefhuis-niveau.

 

Speciaal voor het Unidek Aero en Unidek RenoAero assortiment heeft Kingspan Unidek luchtdichte toebehoren ontwikkeld. De luchtdichte toebehoren in combinatie met nauwkeurig bouwen creëren een grotere luchtdichtheid voor het dak en hebben een positieve invloed op het energielabel. Daarnaast voorkomt het tocht en andere ongemakken.  Testresultaten wijzen uit dat deze toebehoren voldoen aan de strenge passiefhuis-niveau eisen voor luchtdichtheid. Belangrijk hierbij is wel dat de andere delen van de gebouwschil ook geoptimaliseerd dienen te worden om voor het gehele gebouw de luchtdichtheid op passiefhuis-niveau (qv10-waarde 0,15) te realiseren.

Unidek RenoAero is DUBOkeur® gecertificeerd wat bewijst dat het dakelement tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Het dakelement beschikt over een kwaliteitsverklaring van kennisinstituut ISSO en is tevens voorzien van een PEFC label (FSC® op aanvraag). Unidek RenoAero leent zich daarnaast uitstekend voor combinaties met andere milieuvriendelijke bouwoplossingen zoals zonnecollectoren.

Productomschrijving

 Unidek RenoAero is hét nieuwe alles-in-1 dakelement voor dakrenovatie op gordingen van bestaande woningen. Het isolerende sandwichelement heeft een kern van EPS Platinum, voorzien van 4 geïntegreerde verstijvers. Aan de buitenzijde is het dakelement voorzien van een 3 mm spaanplaat met groene folie en ruitmotief en 3 tengels. De binnenzijde is afgewerkt met een 3 mm spaanplaat voorzien van een witte zichtzijde. De dakelementen hebben een breedte van 1020 mm en zijn op daklengte tot maximaal 8000 mm leverbaar, inclusief nokafschuining. Unidek RenoAero is leverbaar in Rc-waarden 3.5 tot en met 7.0.

Reageer op dit artikel