artikel

Unilin lanceert EVOLA, een nieuwe en grensverleggende collectie decoratieve panelen

productnieuws

Het gebruik van hout voor toepassing in de meubelsector en de woninginrichting gaat nog steeds in stijgende lijn. Vanuit ecologisch standpunt echter is het gebruik van echt, massief hout hiervoor niet langer verdedigbaar. Daarom ontwikkelde Unilin een nieuw concept waarbij simultaan aan zowel de ecologische als de decoratieve aspiraties wordt voldaan. Evola is de naam van de nieuwe collectie en verwijst zowel naar evolutie als naar revolutie.

Net als echt hout zowel in uitzicht als gevoel

De Evola decoratieve panelen zijn samengesteld uit een laag melamine op een draagstructuur van houtvezelplaat en maken gebruik gerecycleerd hout. De levensechte houtlook wordt bereikt door een eigen ontwikkeld en geavanceerd procédé waarbij een houtstructuur in de toplaag geperst wordt. Dankzij dit reliëf en de combinatie van matte en glanzende accenten, de tekening van het hout, nerven, knopen en kleine barsten wordt de illusive van echt hout nog versterkt. Evola combineert de warme look van hout met de duurzame eigenschappen van melamine en spaanplaat. Evola is zo levensecht dat zelfs de meest kritische toeschouwer misleid zal worden. Het is zonder twijfel de meest realistische houtimitatie ooit. En dit aan een prijs die voor iedereen toegankelijk is, in elk geval goedkoper dan echt, massief hout.

Herkenbare patronen in verschillende kleuren

De Evola collectie is verkrijgbaar in 3 basiseikdesigns, Royal Oak, Heritage Oak en Minnesota Oak; elk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Alle eik-decoren vallen op door hun opmerkelijke mix van knopen, nerven, spiegels, kleine barstjes en andere levensechte onvolmaaktheden die zo typerend zijn voor echt hout. Ze worden nog geaccentueerd door de afwisseling van matte en glanzende toetsen. Door hun warme tinten, hun authentieke look en hun verweerd uitzicht passen ze zowel in de gezelligheid van een landelijke woning als in een strakke, moderne architectuur.
Vraag gratis stalen en brochures aan via www.unilin-panels.com

Kwaliteit zonder toegeving

Evola beantwoordt aan bijzonder strenge kwaliteitsvereisten. Met als gevolg een paneel dat extreem duurzaam, krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk is. Het gebruik van spaanplaat voor de drager zorgt voor een ongeëvenaarde sterkte, maatvastheid en stabiliteit waardoor de panelen ook op een veilige manier verwerkt kunnen worden. Naar duurzaamheid en levensduur toe staat Evola voor een bewezen verbetering ten opzichte van echt, natuurlijk hout. Evola bestaat uit een drager van spaanplaat met daarop een afgeschermde laag in melamine. Op deze laag worden de reliëfstructuren aangebracht onder hoge druk. Via nauwkeurige camerainspectie wordt verzekerd dat het ingedrukte reliëf perfect overeenstemt met de het zichtbare houtdesign. De melamine draagt er zorg voor dat elk paneel uitmunt in stabiliteit, kleurvastheid, weerstand tegen UV en krasbestendigheid. Het zorgt tevens voor een waterbestendig en makkelijk te onderhouden oppervlak.

CO2 – negatief

Evola maakt op een intelligente manier gebruik van gerecycleerd hout en draagt zo bij tot de
bescherming van de natuurlijke houtreserves van onze planeet. Ook worden belangrijke inspanningen geleverd om de negatieve impact van het wegtransport tegen te gaan, onder andere door vervoer over het water en door hout te gebruiken afkomstig van sites in de nabijheid van de productie units.
Al het hout dat bij de productie van evola gebruikt wordt, is FSC- en PEFC-gecertifieerd. Onze eigen Unilin biomassa fabriek zorgt voor schone energie door de verbranding van productieafval. Alles bij elkaar zijn we erin geslaagd om een negatieve bijdrage te leveren tot de globale opwarming. Concreet betekent dit dat tijdens het transport en het productieproces meer CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald dan er wordt uitgestoten.

Unilin | Division Panels
Ingelmunstersteenweg 229,
8780 Oostrozebeke
Belgium
T +32 56 66 70 21
F +32 56 66 82 25
E-mail: info.panels@unilin.com
Website: www.unilinpanels.com

Reageer op dit artikel