artikel

Een modulair gebouwd atrium met VELUX modulaire lichtstraten

productnieuws

Het nieuwe internationale hoofdkantoor van logistiek dienstverlener DSV is voorzien van een enorm atrium, opgebouwd uit VELUX modulaire lichtstraten. 420 volledig geprefabriceerde modules brengen daglicht in het gebouw en de goede isolerende eigenschappen van het systeem geven invulling aan de duurzaamheidsambitie van DSV. In slechts 15 werkdagen was het atrium gereed en is het gebouw waterdicht gemaakt.

Met de VELUX modulaire lichtstraten biedt de VELUX Groep een nieuwe kijk op grootschalige lichtstraattoepassingen. Bekijk de film van het DSV-project.

De VELUX modulaire lichtstraten kennen een uniek ontwerp dat samen met het internationale architectenbureau Foster + Partners is ontwikkeld. De modules zijn gemaakt van innovatieve materialen en bieden een hoogstaande energieprestatie. De ventilatie- en zonweringsonderdelen zijn op subtiele wijze in het ontwerp van de lichtstraat geïntegreerd, waarbij de aandrijving is in de slanke profielen verborgen.

Utilitaire toepassingen

De VELUX modulaire lichtstraten bieden een standaard oplossing, maar zijn nog steeds flexibel om mee te werken. De toepassingen worden samengesteld uit geprefabriceerde modules die klaar zijn om op locatie afgemonteerd te worden. De VELUX modulaire lichtstraten zijn geschikt voor utilitaire toepassingen als scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijfsgebouwen en winkelcentra.

De VELUX modulaire lichtstraten zijn in de opstellingen atrium, lessenaar (5-25°) zadeldak (5° en 25-40°) en sheddak (40-90°) te plaatsen. De modules zijn in een groot aantal standaardafmetingen verkrijgbaar, tot een modulemaat van 1×3 meter.

Lichtstraatconcept opnieuw uitgevonden

De lichtstraten worden gemaakt uit een composietmateriaal dat uit 80% glasvezel en 20% polyurethaan bestaat en voor uitstekende energieprestaties, thermische stabiliteit en sterkte zorgt, en aan alle internationale normen voldoet. In combinatie met energiebesparende ramen bieden VELUX modulaire lichtstraten een van de laagste U-waarden voor een frame- en beglazingssamenstelling op de lichtstratenmarkt: 1,4 W/m²K met standaard 2-laags glas en slechts 1,0 W/m²K met standaard 3-laags glas.

Binnen paar minuten plaatsen

Een uniek beugelsysteem met een eenvoudig klemontwerp garandeert een voorspelbaar montageproces waardoor het mogelijk is om een volledige lichtstraatmodule binnen een paar minuten te plaatsen, ongeacht de weersomstandigheden.

Meer weten over de VELUX modulaire lichtstraten? Ga naar de website of neem contact met ons op via modulairelichtstraten@velux.nl of 030 – 6.629.629.

Reageer op dit artikel